
Balkánska sarma s klobásou a údeným mäsom
Slaninu nakrájanú na kocky osmažíme a opečieme na nej nahrubo mleté mäso. Opečené mäso zmiešame s...

Zemiakové placky - nalešniky - so škvarkami a šunkou
Moje domáce abovské škvarky, spolu s údenou slaninou a päťmäsovými klobásami, mi nemilosrdne skonfiškovali „colňáci“...

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

Cestoviny so šampiňónovo-mozzarelovou omáčkou
Základ tohto receptu ma naučil môj chlap :). Veľkou výhodou je, že sa môžu suroviny...

Avokádo v cibulových kroužcích
I tohle je dělená strava, ale ve volném grafu. Jak známo, ikdyž je to...

Záhradnícke rezne
tento recept mám od svojej nebohej mamky robievala nám ich za starých čias.

Brokolica so sardelovou omáčkou
Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, ...

Fitness tofu halušky
Tofu najemno postrúhame, osolíme, pridáme vajce, lyžicu oleja a múku.

Teľacia pečeň s karamelizovanými jablkami
Na panvici skaramelizujeme cukor, podlejeme vodou a prevaríme. Do karamelu pridáme očistené, na kocky nakrájané jablká, ...

Roštenka s ríbezľovou omáčkou a červeným vínom
Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho....

Chana Pindi
Cícer cez noc namočíme do vody (asi na 6 hodín). Cícer varíme v dostatočnom množstve slanej...

Králik na červenom víne
Mal som v komore po oslave otvorený alkohol ja tomu moc nedám, taktiež z rodiny to...

Mexická quesadilla s pečenou tekvicou, chipotles papričkami a cheddarom
Recept od <a href="http://www. marekmraz. com/" target="_blank">Mareka Mráza</a>

Bezlepkové pirohy s tvarohom a lekvárom
Z Universal mixu, soli a vody ručne vypracujeme hladké cesto. Množstvo vody prispôsobíme podľa potreby....

Ľahká večera z dusenej fazuľky
Zostala mi dusená fazuľka, stačí pridať pár detailov a rýchla večera je na stole.

Štedré zlaté prasiatko
Veru si ešte pamätám, ako mi voľakedy ako malej sľubovali, že ak nebudem na štedrý...

Plnené fánky
Tieto výborné kysnuté sladké pampúšiky sú vlastne fánky, len sú vylepšené lekvárovou plnkou, ktorú môžete pravdaže nahradiť aj Nutellou, alebo inou plnkou :-)...

Plnené zemiaky so sladkou pečenou brokolicou
Zemiaky riadne očistíme, osušíme, popichame vydličkou, potrieme olejom a dame upiect . Ked su mäkke, nechame trochu...

Stredoveká pivno slivková pochúťka
Roky aktívneho šermovania sú už dávno preč, ale chuť stredoveku mi občas zarezonuje na jazyku :)....

Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...

Cestoviny šunkovo syrovo kuracie
Recept ma naučila Mamina mojho bývaleho priatela, kedže bola skvelá kuchárka čo to som od nej obkukala,...

Palacinky Teremok - Теремок
Palacinky som pomenovala Teremok, pretože sa mi konečne podarilo zosúladiť ingrediencie podľa mojej chuti. Inšpirovala...

Kráľovské roštenky
tento recept nám varievala naša neb. mamka kým ešte mäso bolo lacne

Osso Buco
Toto talianske jedlo je pripravene z telaciaho stehna. Osso Buco mozete podavat s cestovinou, ci...

Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi
Pripravila som bravčové pliecko iným spôsobom ako bežne robím, pokrájala som ho na rezne, potrela...

Karfiolový nákyp
Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme na ružičky, väčšie hlúbiky nadrobno posekáme a...

Zemiakové nočky s cícerom a mušľami
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme cícer, rozmrazené mušle, pasírované paradajky,...

Balkánska kapusta
Recept mám z časopisu Život z roku 1995 , vyskúšaný , podľa mojej rodiny dobrý. Vhodný...

Pangasius na hubách
Tento recept som raz objavila na sáčku od korenia na ryby. akurát som mala všetko doma...

Rukolový šalát s údeným tuniakom a avokádom
Údený tuniak, v našich obchodoch veľká vzácnosť, je zástupcom jednej z najlepšej úpravy rýb -...

T-bone steak
Tento recept je skôr o pekných surovinách ako o samotnom postupe :) Verím, že aj tak...