Hubová polievka
Hubová polievka

Hubová polievka so smotanou a zemiakmi

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
Hubová polievka so smotanou a zemiakmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5-6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

hrsť
6-7 ks stredne veľké
1 ks stredne veľká
2-3 strúčiky
200 ml




Postup

  1. 1

    V hrnci opražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme 3 ošúpané, na kocky nakrájané zemiaky a očistený cesnak. Zalejeme vodou, pridáme soľ a korenie, necháme zovrieť a varíme na miernom ohni, než sa zemiaky úplne uvaria.

  2. 2

    V malom hrnčeku uvaríme sušené huby.

  3. 3

    Uvarený zemiakový základ rozmixujeme. Ak je hustejší, prilejeme trochu vody. Pridáme zvyšné očistené zemiaky pokrájané na malé kocky.

  4. 4

    Uvarené huby pokrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca so zemiakmi. Môžeme použiť aj trochu vody z húb. Do polievky pridáme smotanu a spolu ešte povaríme, kým nie sú zemiaky úplne uvarené. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia