Hubová polievka so smotanou a zemiakmi
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5-6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V hrnci opražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme 3 ošúpané, na kocky nakrájané zemiaky a očistený cesnak. Zalejeme vodou, pridáme soľ a korenie, necháme zovrieť a varíme na miernom ohni, než sa zemiaky úplne uvaria.
- 2
V malom hrnčeku uvaríme sušené huby.
- 3
Uvarený zemiakový základ rozmixujeme. Ak je hustejší, prilejeme trochu vody. Pridáme zvyšné očistené zemiaky pokrájané na malé kocky.
- 4
Uvarené huby pokrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca so zemiakmi. Môžeme použiť aj trochu vody z húb. Do polievky pridáme smotanu a spolu ešte povaríme, kým nie sú zemiaky úplne uvarené. Dochutíme soľou a korením.
Tiež hubová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu