Foto: andys
Recept som našla kedysi dávno, keď som začínala s varením a vlastnou domácnosťou v kalendári s receptami, ktorý som pravidelne dostávala k meninám na Zobraziť celý popisRecept som našla kedysi dávno, keď som začínala s varením a vlastnou domácnosťou v kalendári s receptami, ktorý som pravidelne dostávala k meninám na začiatku roka od mojej starej mamy. Odvtedy je hubník súčasťou nášho jedálnička.
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Sušené huby umyjeme a namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. Uvaríme ich v osolenej vode, scedíme (vodu odložíme bokom) a podľa potreby nakrájame na menšie kúsky.
- 2
Rožky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom, posypeme krupicou a zmiešame s vajíčkami a trochou vody, v ktorej sme varili huby (podľa potreby).
- 3
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a huby, všetko dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a majoránkou. Opražíme a pridáme k rožkom, premiešame a okoreníme. Pečieme vo vymastenej ohňovzdornej nádobe vo vyhriatej rúre do zlatista.
- 4
Hubník je tradičným štedrovečerným jedlom v mnohých českých rodinách, kým som ho nezačala robiť, o tejto tradícii som nemala tušenia. Želám dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@mijaita - dala som toho viac a aj to trošku vybehlo, ale nie veľmi. Nabudúce vyskúšam aj ja vylepšenie so snehom, ďakujem :)