Roláda na tortovej oblátke fotorecept
Foto: olinecka
Chcela som niečo dobré upiecť a tak som upiekla túto orechovú roládu na oblátke.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
200 g |
|
150 g |
|
150 g mleté |
|
3/4 bal. |
|
Plnka : | |
200 ml (33 %) |
|
200 g (alebo ricotta) |
|
1 bal. |
|
hrsť (nastrúhané hoblinky) |
|
Okrem toho: | |
|
|
trocha na potretie oblátok |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka vyšľaháme do penista, postupne pridávame cukor došľaháme. Múku, mleté vlašské orechy, prášok do pečiva spolu zmiešame a varechou zľahka vmiešame do vaječného základu.
-
2
Väčší plech (41x32 cm) vyložíme tortovými oblátkami, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na oblátky rozotrieme cesto.
-
3
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút. Po upečení vyklopíme na mokrú utierku oblátkami nahor, oblátky za horúca potrieme teplým mliekom.
-
4
Pomocou utierky zrolujeme stranou s cestom dovnútra, oblátkami nahor. Necháme vychladnúť.
-
5
Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do polotuha, následne pridáme mascarpone, čokoládové hoblinky a došľaháme do tuha. Korpus roztočíme, utierku odstránime. Plnku rozotrieme na korpus (na cesto), zrolujeme oblátkami nahor - opatrne, aby sa oblátky nezlomili. Roládu dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Pokrájame na rezy, dobrú chuť.
Ďakujem za prianie a príjemný komentár, vzorky sú len treba prísť. Príjemný zvyšok víkendu.
Daj vedieť, ako sa podarila keď budeš potierať oblatku mlieko.... Nanes toľko, aby sa oblátky dobré mohli stočiť. Pozdravujem.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči.