Karamelky s kávou a kakaovými bôbmi
mesačník Varecha, dnes 13:30
![Karamelky s kávou a kakaovými bôbmi](/uploady/velky-pvsk23006_13c-35156.jpg)
Foto: Kulinární studio MAFRA
Tento druh karameliek sme vyskúšali vyrobiť zo zlatého sirupu a druhú várku z medu. Tie medové síce rýchlo mäkli, ale ich chuť bola Zobraziť celý popisTento druh karameliek sme vyskúšali vyrobiť zo zlatého sirupu a druhú várku z medu. Tie medové síce rýchlo mäkli, ale ich chuť bola naozaj výnimočná.
porcií
príprava
Postup
-
1
Uvaríme karamelovú hmotu podľa základného receptu. V tomto recepte môžeme do základnej hmoty namiesto zlatého sirupu použiť med.
- 2
Po zložení z ohňa do základnej hmoty vmiešame 3 PL mletej kávy a necháme 3 minúty odstáť.
- 3
Hmotu nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a po krátkom tuhnutí povrch posypeme 30 g nasekaných kakaových bôbov. Necháme tuhnúť asi 12 hodín alebo cez noc v chladnej miestnosti a v suchu.
- 4
Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky.
- 5
Po nakrájaní hneď každú karamelku zabalíme do kúsku papiera na pečenie. Potom ich poukladáme do vzduchotesnej škatule. Uzavrieme a odložíme do chladu a sucha.
Tiež karamelové cukríky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu