Kávové karamelové cukríky
Kávové karamelové cukríky

Karamelky s kávou a kakaovými bôbmi

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 13:30
Karamelky s kávou a kakaovými bôbmi
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tento druh karameliek sme vyskúšali vyrobiť zo zlatého sirupu a druhú várku z medu. Tie medové síce rýchlo mäkli, ale ich chuť bola Zobraziť celý popisTento druh karameliek sme vyskúšali vyrobiť zo zlatého sirupu a druhú várku z medu. Tie medové síce rýchlo mäkli, ale ich chuť bola naozaj výnimočná.

50 ks
porcií
35 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

3 PL
30 g




Postup

  1. 1

    Uvaríme karamelovú hmotu podľa základného receptu. V tomto recepte môžeme do základnej hmoty namiesto zlatého sirupu použiť med.

  2. 2

    Po zložení z ohňa do základnej hmoty vmiešame 3 PL mletej kávy a necháme 3 minúty odstáť.

  3. 3

    Hmotu nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a po krátkom tuhnutí povrch posypeme 30 g nasekaných kakaových bôbov. Necháme tuhnúť asi 12 hodín alebo cez noc v chladnej miestnosti a v suchu.

  4. 4

    Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky.

  5. 5

    Po nakrájaní hneď každú karamelku zabalíme do kúsku papiera na pečenie. Potom ich poukladáme do vzduchotesnej škatule. Uzavrieme a odložíme do chladu a sucha.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia