Medovníky
Medovníky

Medovníkový adventný kalendár

Kulinární studio Mafra
mesačník Varecha, včera 10:00
Medovníkový adventný kalendár
Foto: Kulinární studio MAFRA

Adventný kalendár z dobrého medovníkového cesta je čarovná dekorácia zložená z množstva drobných sladkostí, ktoré vás nadchnú typickou neodolateľnou vôňou.

24
porcií
60 (+ odležanie) minút
príprava
9 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
180 g
1 bal.
1 PL
1 ČL strúhaná
3 ks
6 PL tekutý
30 g
2 PL
2 PL
Na potretie medovníčkov:
1 ks
Na vymastenie plechu:
Na polevu:
2 ks
20 PL
2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Múku, cukor a prášok do pečiva preosejeme na pracovnú dosku. Prisypeme perníkové korenie a nastrúhanú citrónovú kôru, premiešame. Pridáme 3 vajcia, tekutý med, zmäknuté maslo, olej a rum a prepracujeme na hladké, nelepivé cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho najmenej do druhého dňa odpočívať v chladničke.

  2. 2

    Odležané cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 5 mm. Vykrajovacími formičkami alebo podľa papierovej šablóny vykrajujeme požadované tvary.

  3. 3

    Vykrojené medovníčky rozložíme na vymastené plechy a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C v teplovzdušnom režime asi 9 minút.

  4. 4

    Horúce upečené medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po vychladnutí a odležaní zdobíme cukrovou polevou, ktorú si pripravíme podľa podrobného obrázkového návodu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia