Medovníkový adventný kalendár
mesačník Varecha, 3. decembra 2024

Foto: Kulinární studio MAFRA
Adventný kalendár z dobrého medovníkového cesta je čarovná dekorácia zložená z množstva drobných sladkostí, ktoré vás nadchnú typickou neodolateľnou vôňou.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 180 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL strúhaná |
|
| 3 ks |
|
| 6 PL tekutý |
|
| 30 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| Na potretie medovníčkov: | |
| 1 ks |
|
| Na vymastenie plechu: | |
|
|
|
| Na polevu: | |
| 2 ks |
|
| 20 PL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Múku, cukor a prášok do pečiva preosejeme na pracovnú dosku. Prisypeme perníkové korenie a nastrúhanú citrónovú kôru, premiešame. Pridáme 3 vajcia, tekutý med, zmäknuté maslo, olej a rum a prepracujeme na hladké, nelepivé cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho najmenej do druhého dňa odpočívať v chladničke.
- 2
Odležané cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 5 mm. Vykrajovacími formičkami alebo podľa papierovej šablóny vykrajujeme požadované tvary.
- 3
Vykrojené medovníčky rozložíme na vymastené plechy a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C v teplovzdušnom režime asi 9 minút.
- 4
Horúce upečené medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po vychladnutí a odležaní zdobíme cukrovou polevou, ktorú si pripravíme podľa podrobného obrázkového návodu.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu