Medovníkový adventný kalendár
mesačník Varecha, včera 10:00
Foto: Kulinární studio MAFRA
Adventný kalendár z dobrého medovníkového cesta je čarovná dekorácia zložená z množstva drobných sladkostí, ktoré vás nadchnú typickou neodolateľnou vôňou.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
500 g |
|
180 g |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
1 ČL strúhaná |
|
3 ks |
|
6 PL tekutý |
|
30 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Na potretie medovníčkov: | |
1 ks |
|
Na vymastenie plechu: | |
|
|
Na polevu: | |
2 ks |
|
20 PL |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Múku, cukor a prášok do pečiva preosejeme na pracovnú dosku. Prisypeme perníkové korenie a nastrúhanú citrónovú kôru, premiešame. Pridáme 3 vajcia, tekutý med, zmäknuté maslo, olej a rum a prepracujeme na hladké, nelepivé cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho najmenej do druhého dňa odpočívať v chladničke.
- 2
Odležané cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 5 mm. Vykrajovacími formičkami alebo podľa papierovej šablóny vykrajujeme požadované tvary.
- 3
Vykrojené medovníčky rozložíme na vymastené plechy a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C v teplovzdušnom režime asi 9 minút.
- 4
Horúce upečené medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po vychladnutí a odležaní zdobíme cukrovou polevou, ktorú si pripravíme podľa podrobného obrázkového návodu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu