
Makové polmesiace
Tento kolac sa pripravi velmi rychlo a jednoducho. Dala mi ho znama, pretoze mi svojou vynimocnou stavnatou...

Losos v zeleninovom obale s novými zemiakmi
lososa si len osolím a okorim. Panvicu jemne potriem olejom a lososa sprudka z každej strany opražím,...

Moskevské palačinky
Palačinky všední a sváteční z výstřižků Lidové Demokracie Nevim, jak kdo se smolíte s palačinkami, ale...

Vyprážaná špargľa v cestíčku
Biela či zelená, oba druhy špargle sú okrem polievky, šalátu, slaného koláča či nákypu...

Smažené kapustové závitky
Uvarené kapustové listy natrieme kremžskou horčicou, uložíme na ne plátky šunky a syra, na to...

Vajíčka plnené cviklovou penou
Vajička uvaríme natvrdo, po uvarení necháme vychladnúť, prekrojíme ich na polovicu a vyberieme z nich...

Jahňací chrbát s avokádovou zmesou
Slovensko je v zime i v lete mäsomilnou krajinou. Horúce prázdninové obdobie však volá nielen po...

Zemiaková gulášovka
Kabanos nakrájame nadrobno a vložíme na panvicu, na ktorej sme urestovali cibuľu na oleji. Spoločne...

Kuracia bryndza
pre 4 osoby na raňajky stačí: štvrť litra mlieka, 2 vajíčka, štipka soli, čierneho...

Hríbovo-hubová torta Máryška Šedivá
Použila som v tomto recepise väčší počet surovín a možno zdanlivo na prvý pohľad neladiacich chuťovo...

Baklažánový pekáč s tarhoňou
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....

Tekvica na sladko
Ak má niekto rád teplé a zdravé raňajky, tak si isto zamiluje tento recept :)

Klíčky napr. do šalátu
Keďže máme hypermarket ďaleko a menej zeleniny, skúsila som si vypestovať domáce klíčky, fotku sa mi...

Cestoviny na zelenej tráve
Uvarime si cestoviny v osolenej vode al dante. Medzy tym si na panvici rozpustime maslo pridame smepat...

Husacie stehno s cibuľovým čatní a batatovou omáčkou
Husacie stehná očistíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. Na panvici ich opečieme, potom poukladáme do plechu, ...

Bezlepkový rebarborovo-jahodový koláč
Leto je tu a s ním aj bohatá úroda čerstvých, šťavnatých ingrediencií! ...

„Bryndzáky“ trochu inak
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...

Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme...

Jablkové rezy z tvarohového cesta
Recept mám zo staršieho čísla časopisu Život a u nás je obľúbený, preto si ho...

Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme kysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, narežeme na...

Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

Bezlepkový EXTRA vanilkový Zlatý krémeš Liana
Vyskúšajte lahodný bezlepkový Zlatý krémeš Liana, vylepšený pravou mletou vanilkou! Tradičný obľúbený zákusok sme pre vás pripravili v jemnej bezlepkovej verzii....