Domáci chlieb
Domáci chlieb

Náš pšeničný chlieb

editamarkos - fotkaeditamarkos, 2. mája 2021
15 minút
príprava
240 minút
na 230 °C

Suroviny

7 g
5 g
10 g
2,5 PL
300 ml vlažná
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V kompótovej miske zmiešam droždie s cukrom a 50 ml vlažnej vody. Odložím bokom.

  2. 2

    Do pekárničky začnem dávkovať soľ, olej, 250 ml vlažnej vody, pšeničnú múku. Nakoniec prilejem droždie z misky.

  3. 3

    Pekárničku nastavím na program "French". Nastavím stupeň pečenia a množstvo na 1000 g. Celý proces pečenia bude trvať asi 4 hodiny.

  4. 4

    Hotový chlieb nechám vychladnúť na mriežke. Asi po 12 hodinách uložím do mikroténového vrecka.

Recept je zaradený do kategórií:
Chlieb a pečivo, Domáca pekáreň

Diskusia k receptu