Náš pšeničný chlieb
15 minút
príprava
príprava
240 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
V kompótovej miske zmiešam droždie s cukrom a 50 ml vlažnej vody. Odložím bokom.
- 2
Do pekárničky začnem dávkovať soľ, olej, 250 ml vlažnej vody, pšeničnú múku. Nakoniec prilejem droždie z misky.
- 3
Pekárničku nastavím na program "French". Nastavím stupeň pečenia a množstvo na 1000 g. Celý proces pečenia bude trvať asi 4 hodiny.
- 4
Hotový chlieb nechám vychladnúť na mriežke. Asi po 12 hodinách uložím do mikroténového vrecka.
Tiež domáci chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu