
Toastové raňajky
Dnes ráno som zistila, že nemám žiaľ chlebík na raňajky tak som použila toastový chlebík....

Limetkovo-zázvorový cheesecake
Kombinácia mletého zázvoru a limetkovej šťavy... Ginger lime cheesecake som plánovala piecť už dlhšie, takže...

Celozrnné bochníčky s ľanovými semiačkami
ďalší z mojich obľúbených receptov-:). Použila som múku celozrnnú a pšenično-ražnú... Bochníčky sú jednouché na...

Bryndzové rožky
Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Bazová marmeláda
V mojej písanke som natrafila na bazovú marmeládu, záujem o recept mala ancicka, posielam ho, hádam...

Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky...

Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.

Fašírka z ovsených vločiek
Keď už máme dosť mäsa, zvyknem robiť jedlá z ovsenými vločkami. Toto je jeden z receptov ktorý...

Šalát z pečeného cíceru
Cícer sa u nás v kuchyni len zabeháva a pritom je to veľmi stará, vynikajúca a...

Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...

Zemiaková trojhubová pre drevorubačov
Sýta domáca polievka bola, je o ostane vždy základom v slovenskej kuchyni. Túto zásadu sa...

Cícerová nátierka
Cicer namocime na 24 hodin, potom uvarime v osolenej vode , ( 30 minut v...

Tvarohové pampúšky
Recept mám od mojej maminky, je jednoduchý, lacný, vhodný na fašiangové obdobie. Rada ho...

Krém, ktorý sa nezráža
tento receptik som našla na Topreceptoch, autorka je Jana Remková, a pridávam ho lebo je...

Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Komerčný recept<br />Pečené rezne preliate bielou gaštanovou omáčkou vám poskytnú krémovú chuť jesene.

Vanilkový puding s chia semienkami
Máte radi superfood chia semienka? Toto je jednoduchý recept ako si spraviť vanilkový puding s chia semienkami....

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Neapolské keksíky
Maslo vyšlahame s cukrom, pridame mandle, vajce, kôru a štavu, premiešame a pridame hrozienka .

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

Jednoduchý bazový sirup
Kým všetky voňavé kvietky bazy odkvitnú, treba si ich nazbierať a pripraviť z nich náš vynikajúci a pritom celkom jednoduchý bazový sirup....