
Závin s kelom, paradajkami a syrom
Kel rozdelíme po listoch, vyrežeme stredovú žilu a v horúcej vode povaríme do mäkka.

Biftek z kapřího masa podle Petra Stupky
Zaujal mě recept z kreativní dílny pana Stupky, a to jeho osobní recept na kapří „biftek“...

Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou
Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, ...

Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi
Mäso poriadne nasolíme a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...

Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou
Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky...

Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...

Omeletka z letnej záhrady
Včera som mala chuť dať si na večeru niečo ľahké s vajíčkom. Otvorila som chladničku a...

Kapustové závitky v paradajkovej omáčke
Kapustu očistíme, odstránime vonkajšie listy, hlúb vyrežeme a vnútorné listy oddelíme. Listy blanšírujeme vo vriacej...

Pečienka s tofu a lečom
Mala som kúpenú pečienku a chcela som urobiť niečo rýchle. Čas varenia je len odhadom, ...

Jarný zemiakový šalát
Zemiakový šalát sa nemusí spájať iba s majonézou a rezňami. Dá sa pripraviť aj s jarnou...

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Diabolský studený bôčik
Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...

Morské ryby v keli
Z dovolenky v Chorvátsku som si priniesol niekoľko zaujímavých receptov na prípravu rýb. Všetky majú jedno...

Aljašská treska so zázvorom
Toto bude skôr úvod. Nie som profesionálny kuchár a varím pretože ma to teší a zároveň...

Pikantná kimchi polievka so zelenou kapustou
Mala som ešte trochu zelenej kapusty, tak som ju pridala, tiež by som k receptu...

Horárova dvojdňová šošovica
Čo dom, záhrada a hora dala... :-) A prečo dvojdňová? Lebo chutí na druhý deň inak....

Jogurtovinky
Táák, po dlhej dobe pridávam ďalší z mojich obľúbenych receptíkov. Pre milovníkov cestovín, ale...

Papriková raňajková panvica LG
Aj chlapi majú „svoje dni“. Ukážkový variant predstavuje weekend, keď moja krajšia najsamlepšejšia ½ vyrazí...

Paprika plnená ryžou a kuriatkami
Umytú a očistenú papriku naplníme plnkou z dusenej ryže, rajčinového pretlaku, na cibuľke orestovaných kuriatok,...

Maki sushi s rybou
Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty! Skúšali ste si už doma pripraviť sushi? Základ každého sushi je dobre uvarený, správny typ ryže....

Pečená paprika s B-čkom na druhú - balkánsky syr a ryža Basmati
V tomto období už môže niekomu paprika prerastať hlavou, avšak ja ju môžem stále. Či...

Zajačí chrbát v hubovom fáši s tekvicou
Umytý a osušený chrbát odblaníme, odrežeme konce tak, aby vznikli štyri rovnako hrubé časti. Mäso osolíme,...

Kuracie krídelká pečené na zelenine
Chutné jedlo sa dá pripraviť aj rýchlo a v jednom pekáči. Aj také obyčajné kuracie krídelká....

Kel na grécky spôsob
Zemiaky očistíme a pokrájame na hranolčeky, kel umyjeme a pokrájame. Zemiaky a kel vo väčšom...

Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú...

Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...