Večera (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Zemiakové karí so zelenou fazuľkou

Bezmäsité jedlá

Nakrájanú cibuľu a papriku orestujeme pár minút na oleji. Postupne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetky...

prazdny

Kapusta ako mozoček

Bezmäsité jedlá

Kapustu sparíme v slanej vode, scedíme a necháme vychladnúť.

prazdny

Kačka so šunkou

Bravčové mäso

Na pekáč dáme olej a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme z oboch strán, podlejeme vodou...

prazdny

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom

Bravčové mäso

Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....

prazdny

Žemľovka

Bezmäsité jedlá

Vynikajúce využitie sladkých koláčov z Veľkej noci :)

prazdny

Šalát s lososom a medovým nálevom

Hlavné jedlá

Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru...

prazdny

Hovädzie na pive

Hovädzie mäso

Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...

prazdny

Slané palacinky Mamcotti

Bezmäsité jedlá

Palacinky naplníme plnkou, ktorú si pripravíme z Ricotty, vajíčka, soli, korenia a vňaťky....

prazdny

Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi

Večera

Do efektívneho využitia jadrovníkov („srdiečok“ z použitých paprík) s vynikajúcim gastronomickým výsledkom, Vám asi musím dodať...

prazdny

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom

Cestoviny

Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...

prazdny

Peľmene s údeným pstruhom

Cestoviny

Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a...

prazdny

Žihľavové rizoto so sušenými žĺtkami

Bezmäsité jedlá

V tomto recepte sa stretnete s talianskym výrazom pangrattato. Nejde o nič zložité, je to nahrubo pomletý vysušený chlieb alebo pečivo, ktoré sú niečím ochutené....

prazdny

Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi

Hlavné jedlá

Bryndzu môžete použiť aj na omáčku k mäsu alebo do plniek. Keďže je chuťovo výrazná, ...

prazdny

Šampiňónové vežičky

Hlavné jedlá

Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninu, koliesko paradajky, ...

prazdny

Luštěnina s tarkou

Bezmäsité jedlá

Krásné, chutné jídlo, které se vaří z jakékoliv luštěniny. Já mám ráda drobnozrnnou...

prazdny

Šalát milovníka olív

Bezmäsité jedlá

Ako názov napovedá, jedná sa o jarný šalát obsahujúci suroviny talianskej kuchyne : olivy, syr,...

prazdny

Tuniak s ratatouille a mandľami

Hlavné jedlá

Naložený do marinády čaká v chladničke, kým sa rozohreje gril...

prazdny

Francúzska šošovica s jačmeňom

Večera

Zohrejeme olej v hrnci a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájané zelerovú stonku a...

prazdny

Šalát z kuracích pŕs s estragónom

Kuracie mäso

Je to exotické, jednoduché, ľahké jedlo. Ako ľahký obed, alebo večera je vynikajúce....

prazdny

Husacina na cibuli s hríbovou roládou

Hlavné jedlá

Husacie stehná dobre nasolíme a okoreníme. Do hlbšieho pekáča pokrájame cibuľu na kolieska. Na pokrájanú...

prazdny

Zeleninové muffiny podľa Natálie Wallachovej

Bezmäsité jedlá

V tomto recepte vám body fitness Natália Wallachová, Missis Slovenskej republiky v roku 1999 a majsterka...

prazdny

Tradičné bryndzové halušky

Hlavné jedlá

Klasické bryndzové halušky, ako ich robia na Liptove, Orave...

prazdny

Studené vanilkové fondue

Dezerty

Fondue na studeno, kde sa nenamáča ovocie do čokolády ale medové piškóty do vanilkového tvarohu :)

prazdny

Salát z fazolových lusek a okurky

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý, lehký, výborný salát k večeři.

prazdny

Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom

Hlavné jedlá

Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....

prazdny

Šlehačkové lívanečky nekynuté

Dezerty

Vše dáme do mísy a metlou promícháme. Na lívanečníku pozvolna upečeme lívanečky na troše oleje...

prazdny

Pečené býčie rebro s karlovarskou knedľou

Bravčové mäso

Slávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie;...