
Kochlíková praženica
Recept na praženicu, ktorý Vám ponúkam vznikol v čase, keď som sa snažil zaujať moju...

Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....

Hovädzie mäso s paprikami a s ryžou
...alebo aj, ak sa Vám tak viac páči, obrátené rizoto z Košíc. Je v ňom viac mäsa, ako ryže....

Zapečené mäso so šampiňónmi
Bravčové stehno, alebo karé narežeme na rezne. Pripravíme si plech, tak že ho najskôr...

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...

Fazuľkový šalát s tuniakom v oleji
Do šalátovej misy nalejeme ocot a olej, vložíme zmes posekaného majoránu, bazalky a petržlenovej vňate....

Morčacia pečeň na víne
Toto je spôsob úpravy morčacej pečene, ktorý mi doteraz asi najviac chutil... a rýchlovka.

Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom
Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky...

Baranie mäso po alžírsky
Na oleji osmažíme na kocky nakrájané baranie mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté nakrájané rajčiny,...

Broskyňovo-mango nápoj
Rýchle výborné a vhodné aj na rýchle raňajky kedy nemáte čas prežúvať:)))

Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...

Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...

Cibuľový koláč s pohánkovým tvarohom
Tento slaný koláč je pripravený bez mlieka. Je vhodný pri bezmliečnej diéte i laktózovej intolerancii...

Kapustový nákyp s údeným mäso
Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, ...

Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...

Zapečená mrkvová fašírka
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...

Pečené kura na novej zeleninke
Nedávno sa mi dostalo do rúk krásne domáce kuriatko, ktoré najlepšie chutí len tak upečené... a...

Zapekané cukinové mištičky
Zeleninu a zvlášť cukinu považujem za veľmi všestranne použiteľnú. Rada robím z nej vynikajúce šaláty, plním...

Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom
Šampiňóny a hlivy umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na väčšie kusy a v miske...

Brokolicové kuracie rezne
Medzi obľúbený druh mäsa, ktorý konzumujeme patrí predovšetkým kuracina. Tá je u mňa TOP ...
Polievka z pečených zemiakov
Hoci pečené zemiaky bežne jeme samotné alebo ich podávame ako prílohu, my sme z nich vyčarovali jemnú krémovú polievku....

Mäso s jabĺčkami a špagetovými plackami
Tento recept máme vo svojom rodinnom "archíve" už strašne dávno, mamina to opísala ešte za totáča...

Bleskové zemiačiky
Tento recept robím deťom veľmi často. Dresing je výborný aj na jednohubky na Silvestra alebo rôzne oslavy....

Hubovo - karfiolový krém so zeleninou
Očistíme karfiol. Použila som jeden menší a 4 baby karfioly.

Ockov silvestrovský králik
Vacsi pekac si vylozime alobalom tak aby nam alobal precnieval cez okraj. Ulozime donho umyteho kralika...

Dusená zelenina s čiernymi ríbezľami
Je tu už množstvo podobných jedál, tak snáď niekto vyskúša aj takúto verziu. Bolo to...

Tzatziki vretienka s karfiolom a mrkvou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, mrkvu nakrájanú na kolieska a karfiol potrhaný na menšie ružičky som...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky