Červená ryža
Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal...
Cestoviny so zeleninovou omáčkou
Mrkvu, cibuľu a cuketu očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a spolu s umytou, ...
Guláš z cíceru a mangoldu
Teplý guláš z cíceru a mangoldu podávajte s hriankou a užite si jeho vynikajúcu chuť.
Mrkvový krém so škoricou
Jemne pikantná, trochu sladká, neodolateľne voňavá a celé telo zahrievajúca polievka je ideálnym pokrmom v chladnejšom počasí....
Zapečené kuracie prsia s rajčinou, mozzarellou a grilovanou cuketkou
Jednoduché, rýchle a chutné ;)
Pizza z misky rýchlokysky
Toto je asi najdnoduchejší recept na pizzu :)) Cesto výde na celý plech . Ja sm...
Šošovicový šalát
Dlhšiu dobu som plánovala tento šalát urobiť, bála som sa, či to niekto bude jesť,...
Kuracie prsia so šalátom
Toto jedlo patrí k mojím naj naj najobľúbenejším. Jemná chuť zeleninového šalátu, výrazne korenené prsia...
Bramborový salát s řapíkatým celerem HUBNEME DO PLAVEK
Bramborový salát s řapíkatým celerem bych mohla propagovat v rámci akce „hubneme do plavek“. Na přípravu...
Zapekaná hrianka s kyslou kapustou
Zostalo mi trochu kyslej kapusty a tak som si spomenul na stary recept mojej mamicky.
Pečená fašírka
Cibuľu nakrájame na kocky (veľkosť podľa chuti), zmiešame s mäsom, vajíčkami, strúhankou a korením....
Králičie stehná v šalviovej omáčke
Králičie stehná umyjeme, dôkladne osušíme, nasolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri nízkej teplote –...
Smotanový ryžový nákyp
Ryžový nákyp je vraj jedlo, ktoré môžete len milovať alebo nenávidieť. Ja ho teda milujem....
Zelerové karbonátky podľa Kuščika
Kuščik, to je po „vihodňarski“ troška a Troška, Zdeněk, je réžisér a dobrý! Nie...
Tvarohová žemľovka s čučoriedkami
Manžel mal chuť na žemľovku. Spravila som mu ju s čučoriedkami. Tento rok som ich...
Perkelt s kolienkami podľa Veroniky
Môj recept je ľahký a chutný najlepšie zo zaváranou paprikou, ale samozrejme, každému podľa chuti....
Zapekaný karfiol
mala som doma karfiol a nevedela som, čo by som s nim urobila tak ma napadlo, že...
Kapustníky mojej babky
Jednoduché veci sú tie najlepšie. Častokrát na to prídeme neskoro, v mojom prípade až keď...
Hubový perkelt s nokerľami
Keďže je práve teraz sezóna húb a nevieme čo s nimi (máme už pozavárane, nasušené a...
Špargľový šalát
Tip na jednoduchý, svieži špargľový šalát, inšpirácia opäť z nemeckej kuchárky.
Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....
Fetta s restovanou tekvicou hokkaido
Hokkaido má široké využití . Tahle kombinace je také výborná.
Karamelovo orechové gule
Rýchly, nenáročný recept na gule. Netreba šúpať zemiaky ako na klasické slivkové gule a obed...
Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Špagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného...
Rezance s nivovou omáčkou
Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr ...
Bravčové rebierka spod šibenice - vihodňarske šviňske reberka
Čas predvianočný bol aj u nás v Košiciach, pod Šibenou horou- časom domácich zabíjačiek. Môj...
Cícer na zemiakoch
Opäť ultrarýchla kuchyňa pre ultrazaneprázdnených. Použite čo chladnička dala a večerajte raz dva.