Francúzsky zemiak po mojom

randy - fotkarandy, 25. júna 2013

Je strašne veľa receptov na francúzske zemiaky a mnoho som ich už vyskúšala, ale najlepšie sú tieto lebo som ich robila podľa seba. A Zobraziť celý popisJe strašne veľa receptov na francúzske zemiaky a mnoho som ich už vyskúšala, ale najlepšie sú tieto lebo som ich robila podľa seba. A musím povedať, že zatiaľ chutili každému. Keď neviem čo doma uvariť a mám doma zemiaky tak vždy ich spravím. Dúfam že sa vám bude recept páčiť a zemiačky budu chutiť. Prajem dobru chuť :-)

4-6
porcie
25-30 minút
príprava

Suroviny

2 kg
1 ks veľká
200 g
1 ks
1 ks
1 ks
 alebo olej




Postup

  1. 1

    Ako prvé si očistíme, ošúpeme a na kolieska nakrájame zemiačiky. Na kolieska si nakrájame aj cibuľku a klobásku. Na dno pekáča si dáme troška masti.

  2. 2

    Ked máme pekáč vymastený tak začneme ukladať zemiačiky. Dáme najprv polovičku zemiakov na ne naukladáme všetku cibuľku a klobásku, a posypeme postrúhaným tvrdým syrom. Na toto všetko dáme druhu polovičku zemiakov a posypeme zvyšným syrom.

  3. 3

    Ako posledné si pripravíme smotanovú zmes. Do smotany rozbijeme jedno vajíčko, osolíme a okoreníme podla chuti. Všetko dobre premiešame a vylejeme na zemiačiky.

  4. 4

    nakoniec vložíme prikrytý pekáč alobalom do predhriatej trúby. Zemiačiky pečiem na 200 až 220°C kým nebudú mäkké. Potom dám dole alobal a dám ich ešte trošku zapiecť nech sú pekne zlaté a chrumkavé. Tieto zemiačiky máme najradšej s kyslou uhorkou, alebo s nakrájanou rajčinou. Prajem vám dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

randy
som ich ani nestihla odfotit lebo sa hned zjedli :-) ale foto urcite casom dodam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia