Je strašne veľa receptov na francúzske zemiaky a mnoho som ich už vyskúšala, ale najlepšie sú tieto lebo som ich robila podľa seba. A Zobraziť celý popisJe strašne veľa receptov na francúzske zemiaky a mnoho som ich už vyskúšala, ale najlepšie sú tieto lebo som ich robila podľa seba. A musím povedať, že zatiaľ chutili každému. Keď neviem čo doma uvariť a mám doma zemiaky tak vždy ich spravím. Dúfam že sa vám bude recept páčiť a zemiačky budu chutiť. Prajem dobru chuť :-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Ako prvé si očistíme, ošúpeme a na kolieska nakrájame zemiačiky. Na kolieska si nakrájame aj cibuľku a klobásku. Na dno pekáča si dáme troška masti.
- 2
Ked máme pekáč vymastený tak začneme ukladať zemiačiky. Dáme najprv polovičku zemiakov na ne naukladáme všetku cibuľku a klobásku, a posypeme postrúhaným tvrdým syrom. Na toto všetko dáme druhu polovičku zemiakov a posypeme zvyšným syrom.
- 3
Ako posledné si pripravíme smotanovú zmes. Do smotany rozbijeme jedno vajíčko, osolíme a okoreníme podla chuti. Všetko dobre premiešame a vylejeme na zemiačiky.
- 4
nakoniec vložíme prikrytý pekáč alobalom do predhriatej trúby. Zemiačiky pečiem na 200 až 220°C kým nebudú mäkké. Potom dám dole alobal a dám ich ešte trošku zapiecť nech sú pekne zlaté a chrumkavé. Tieto zemiačiky máme najradšej s kyslou uhorkou, alebo s nakrájanou rajčinou. Prajem vám dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu