
Domáca pizza bez lepku s pohánkou
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone....

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...

Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...

Mini kebaby s tzatziki
Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Zamiešame do mletého mäsa a dochutíme paprikou, korením, ...

Pečená ryba s kosťou
Dnes som robila pečenú rybu so syrovou omáčkou a pečenými zemiakmi. Že divná kombinácia? Možno...

Údený losos s glazovanou mrkvou a pórom v lístkovom ceste
Toto je všeobecne známy a obľúbený recept, trošku som ho však zjednodušil a zrýchlil. Inak...

Biely jogurt s vyprážanou rebarborou v mede
V chladničke čakala rebarbora čo s ňou spravím. A dočkala sa. Jednoducho a rýchlo si...

Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom
V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku....

Zapečená mrkvová fašírka
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...

Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme....

Kuracie motýliky s majonézovou omáčkou
Nepamätám sa kde som videl predprípravu kuracích paličiek či „drumstickov“ (podľa mojich vnúčeniec Lilinky a Samka, vraj mäsa s rúčkou), ale ja som ich pomenoval ako „motýliky“....

Grobská pečienka
Tento recept som sa naučila od mojej svokry, robili sme ho k obedu počas zakáľačky...

Grilované kuracie špízy s novými zemiakmi
Aj najmenší si s dospelými radi užijú záhradnú párty, tieto špízy budú chutiť aj im....

Bezlepkové zapekané chlebíky panini
Ak máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa...

Sekaná z diviaka s tekvicou
Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté...

Filé na mlynársky spôsob
Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...

Trojfarebná zeleninová terinka
Toto jednoduché jedlo robievam najmä v jeseni. Pestré jesenné chute aj farby:-)

Pasta salad
Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie...

Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)
Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii, v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....

Zapekané rezne
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Po oboch stranách opečieme na oleji.

Mäso s jabĺčkami a špagetovými plackami
Tento recept máme vo svojom rodinnom "archíve" už strašne dávno, mamina to opísala ešte za totáča...

Kurča premenené na bažanta
Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom...

Jarné pohladenie
Boli sme na trhu a usmievali sa na nás červené redkvičky, malé uhorky, malé cukiny, jarná cibuľka...