Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou
Foto: novalim
Máme pre vás ešte jednu verziu bezlepkového sladkého jedla na leto. Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou, ktoré sme naservírovali s tvarohom a orechami. Chutné, Zobraziť celý popisMáme pre vás ešte jednu verziu bezlepkového sladkého jedla na leto. Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou, ktoré sme naservírovali s tvarohom a orechami. Chutné, výživné a ovocné jedlo, ktoré bude chutiť malým aj veľkým. Recept je veľmi jednoduchý, vyskúšate?
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Potrebujeme: | |
150 g |
|
400 ml |
|
1 |
|
20 g prírodný |
|
štipka |
|
100 g |
|
0,25 ČL |
|
veľké vykôstkované |
|
Na posýpku: | |
|
|
nasekané |
|
rozpustené |
|
prírodný |
|
Postup
-
1
Krupicu nasypeme do hrnca a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania varíme, až kým sa nevytvorí hustá kaša. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Potom do kaše vmiešame vajce, cukor, štipku soli a pohánkovú múku, prípadne aj škoricu. Vypracujeme hladké cesto.
- 2
Do misky nasypeme krupicu (cesto je lepkavé, krupica zabráni tomu, aby sa nám lepilo na ruky). Lyžicou odoberáme z cesta väčšie kúsky a obalíme ich krupicou. Do každého kúska vtlačíme čerešňu, zabalíme a vytvarujeme guľku.
- 3
Guľky varíme vo veľkom hrnci v osolenej vriacej vode asi 7 minút. Potom ich vyberieme sitkom alebo dierovanou varechou. Podávame posypané tvarohom, orechmi a cukrom a poliate rozpusteným maslom.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu