
Filé v kukuričných lupienkoch
Vyprážané rybacie filé je známe a staré jedlo. Ale dobrá je aj jeho malá obmena -...

Cestoviny s hlivou v bylinkách
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Medzitým sparíme rajčiny, olúpeme ich a nakrájame na kocky. Nakrájanú...

Peperonata so sušenou šunkou
Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či...

Údenáč v syrovom bešameli
V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku, orestujeme, zalejeme mliekom a necháme povariť na stredne...

Novosadský závitok
Tento závitok som robila v nedeľu a všetkým v rodine chutil. Je jednoduchý a nenáročný na...

Cuketa plnená zemiakovou plnkou
Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...

Dusené králičie pliecko na cestovinách v lahodnej omáčke
Prvýkrát králičie, podarilo sa! :)

Cisársky trhanec s dulovým krémom à la František Jozef I.
Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky zmiešame s múkou, mliekom, so soľou a s cukrom podľa...

Vegánska zelenina s cícerom v kokosovej karí omáčke
Na rozpalenom ohni spenime cibulu, pridame na drobno nakrajanu mrkvu a sampinony.

Vajíčkový chlieb s medvedím cesnakom
Ešte stále máme sezónu medvedieho cesnaku. Môj príspevok nepovažujem za recept. Skôr len ako inšpiráciu...

Bezlepkový slaný koláč s bryndzou a cuketou
Bryndza - náš slovenský poklad - nás nikdy neomrzí, ani v bezlepkovom varení a pečení....

Celozrné ravioly s rukolou
Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich...

Špagety s hubami
špagety uvaríme v slanej vode, scedíme a opláchneme. Huby udusíme na masle s pôrom. Sparené mandle ošúpeme,...

Bezlaktózová žemľovka
Keďže na klasickej žemlovke si už pochutnávať nemôžem, myslela som si, že sme sa navždy...

Káčerie prsia na mediteránsky spôsob
Ďalšia delikatesa - z málo surovín veľa muziky. Čaro receptu je v príprave. Treba skúsiť...

Králičie stehná plnené slivkami
Pri mojom pobyte v rodnom kraji som dostala králika. Samozrejme, že som ho chcela urobiť...

Hovädzie mäso jemne pikantné
Nakrájame hovädzie mäso na tenké pásy a uložíme do marinády na pol hodinu.

Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou
Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som...

Pšenový šalát so špenátom, brusnicami a granátovým jablkom
Máte chuť na niečo zdravé, ľahké a hlavne chutné? Vyskúšajte tento šalátik, ktorý vám spríjemní...

Fettuccine so špargľovým krémom
Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.

Mungo na cibuli
Mungo na hodinu namočíme vo vode. Potom vodu vymeníme a mungo asi 20 minút varíme domäkka....

Obyčajné ražniči
Ahojte Varecháči. Jedného krásneho dňa som sa dostal do Norimbergu. Boli vianočné trhy. S mojím kamarátom z...

Pečená jablková omeleta
Zmiešame múku, trstinový a vanilkový cukor, kypriaci prášok, štipku soli a škoricu. K...