Foto: mas48
ospravedlňujem sa vopred za fotografie, nakoľko môj telefon fotí tak ako fotí, niekde to vyzerá ako riadny guláš ktorý by som podla fotky ani Zobraziť celý popisospravedlňujem sa vopred za fotografie, nakoľko môj telefon fotí tak ako fotí, niekde to vyzerá ako riadny guláš ktorý by som podla fotky ani ja sama neochutnala, no podľa hodnotenia príbuzných aj mojej ochutnávky môžem povedať, že receptík je naozaj chutný, dúfam že v najbližšej dobe už budem môcť recepty pridávať s kvalitnejšími obrázkami. dokonca aj detičkám chutilo, a to ani sami nevedia o tom, že zjedli šampiňóny, syr, olivy, nad ktorými by za bežných okolností krútili nosom.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
zemiačky narežeme na plátky, poukladáme na plech, na ne poukladáme na pásiky nakrájanú slaninku, a na drobno pokrájanú cibuľku (ja som dala len polovičku cibule nakoľko ju veľmi nemusím, ale kludne si jej môžete dať ľubovoľne podľa vlastnej chuti, aj nakrájať ju môžete podľa seba), nakoniec polejeme olejom (asi 1 dcl), osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180stupňoch 1,5hodiny.
-
2
po 50 - 60 minútach pečenia zemiakov som k nim pridala kuracie stehno, ktoré som priebežne osolila, okorenila korením na kurča, a polievala troškou oleja.
-
3
keďže som, žiaľ, mala k dispozícii len kuracie stehná, jedno som pridala k zemiačkom a druhé som rozporcirovala na kúsky mäsa, oveľa vhodnejšie by boli v tomto prípade prsia, ale tak pracovala som so surovinami ktoré som mala k dispozícii. mäsko som nakrájala na kocky a poliala som ho sójovou omáčkou, okorenila korením na kurča. potom som k tomu pridala malý paradajkový pretlak a zľahka som to spolu zmiešala.
-
4
do hrnca som si dala druhú polovicu cibule, ktorú som nakrájala na malé kúsky, a takisto za hrsť nakrájanej slaninky, opražila som ich spolu a potom som k nim pridala šampiňóny.
-
5
po chvíľke miešania do hrnca pridáme mäsko spolu s nálevom.
-
6
ako som spomínala vyššie, nevyzerá to zrovna lákavo, ale konečný výsledok naozaj stojí za to. do hrnca som postupne pridávala na malé kocky nakrájaný syr, ktorý som našla v chladničke, bolo ho už len málinko asi tak za hrsť, ďalej som pridala olivy ktoré som mala ako zvyšné v chladničke, asi zo 4-5 olív som nakrájala na malé kolieska a šupla do hrnca, a spolu som to pekne miešala. ku koncu som pridala polovicu konzervy kukurice (druhú polovicu som použila ako dekoráciu na tanieri), ešte chvíľu som miešala a varila som, dokým mäsko nebolo mäkkučké. celkovo mi varenie tohto trvalo asi takých 25 minút. ak sa vám nechce dlho čakať na zemiačky, kľudne si ako prílohu dajte cestovinku, a obedík alebo večeru máte urobenú raz dva. dúfam, že vás kvôli fotkám tento receptík neodradil, a že sa ho aspoň pár z vás odhodlá skúsiť. teším sa na vaše reakcie :))
Diskusia k receptu