Krémová špenátová polievka
Krémová špenátová polievka

Špenátový krém s prepeličími vajíčkami

Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 14. apríla 2020
Špenátový krém s prepeličími vajíčkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
300 ml
600 ml
50 g
10 g
50 g
štipka
podľa chuti
podľa chuti
20 ml
12 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prepeličie vajíčka vložíme do hrnca s vodou, privedieme do varu a varíme asi 4 minúty. Vodu zlejeme a vajíčka necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na oleji dozlatista osmažíme pokrájanú šalotku a z cesnak. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok. Povaríme asi 15 minút a pridáme smotanu s baby špenátom.

  3. 3

    Keď polievka opäť začne vrieť, stiahneme ju z ohňa a rozmixujeme na hladký krém, ktorý zjemníme maslom. Špenátový krém podávame s olúpanými prepeličími vajíčkami.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
používateľ nemá avatar
hmm
Čiže ten špenát sa nemá dlho variť, ale len priviesť do varu?