Špenátový krém s prepeličími vajíčkami
Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 14. apríla 2020
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 14. apríla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Prepeličie vajíčka vložíme do hrnca s vodou, privedieme do varu a varíme asi 4 minúty. Vodu zlejeme a vajíčka necháme vychladnúť.
- 2
Na oleji dozlatista osmažíme pokrájanú šalotku a z cesnak. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok. Povaríme asi 15 minút a pridáme smotanu s baby špenátom.
- 3
Keď polievka opäť začne vrieť, stiahneme ju z ohňa a rozmixujeme na hladký krém, ktorý zjemníme maslom. Špenátový krém podávame s olúpanými prepeličími vajíčkami.
Tiež špenátová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu