Záhradný šalát s talianskym dresingom a so šťavnatými kuracími prsiami
Niečo zdravé a jednoduché na obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Záhradný šalát: | |
| 1 ks |
|
| 1 zväzok |
|
| podľa chuti |
|
| 1/2 |
|
| 170 g |
|
| (hlávkový, ľadový) |
|
| Taliansky dresing: | |
| 100 ml |
|
| 20 ml |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 strúčik |
|
|
|
|
| trocha |
|
|
|
|
| Kuracie prsia: | |
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 dcl |
|
Postup
-
1
Do misky pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na tenké pásiky. Všetku zeleninu si umyjeme a postupne pridáme nakrájanú uhorku.
- 2
Cherry paradajky prekrojíme na polovicu a reďkovky nakrájame na mesiačiky. Do misky pridáme aj kukuricu bez šťavy a napokon listové šaláty (ja som dala hlávkový a ľadový).
- 3
Poriadne zamiešame.
- 4
Na dresing si do poháru nalejete olivový olej, biely vínny ocot, sušené oregano a rozdrvené feniklové semienka. Vytlačíte jeden strúčik cesnaku a dochutíte citrónovou šťavou, cukrom a soľou.
- 5
Dresing vlejete na šalát a poriadne premiešate.
- 6
Kuracie prsia si prekrojíme, osolíme, okoreníme, dáme oregano a na rastlinnom oleji opečieme do zlatista na prudkom ohni. Napokon podlejeme vodou a necháme chvíľu dusiť (mäso bude oveľa šťavnatejšie).
- 7
Napokon môžeme spolu podávať šalát s mäsom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu