Stehienko na slanine so sedmokráskovou ryžou

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 28. marca 2016
Stehienko na slanine so sedmokráskovou ryžou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Niekde šibačka a kraslice, inde polievanie, zajkovia v tráve... Všade sa však tieto zvyky spájajú s kulinárskymi pokladmi babičiek. V našich končinách najmä s jedlami z mladého mäsa, s veľkonočnou plnkou a veľkonočnými koláčmi...

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Kuracie stehienko:
4 ks
100 g
100 g
100 ml
Sedmokrásová ryža:
3 hrnčeky
100 ml
4,5 hrnčeka
150 g
6 ks




Postup

  1. 1

    Na plech dáme kuracie stehná, osolíme, pridáme bylinky, poukladáme plátky slaniny, masla, podlejeme červeným vínom a pečieme.

  2. 2

    Sedmokrásová ryža: Ryžu premyjeme, dáme do kastróla z rozohriatym olejom, osolíme, urestujeme a zalejeme vodou. Pridáme celú cibuľu, do ktorej sme zapichli klinček, prikryjeme pokrievkou a necháme zavariť.

  3. 3

    Potom vložíme do rozohriatej rúry a dusíme 20 minút. Hotovú ryžu vidličkou premiešame a vmiešame čerstvé sedmokrásky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia