Stehienko na slanine so sedmokráskovou ryžou
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 28. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Niekde šibačka a kraslice, inde polievanie, zajkovia v tráve... Všade sa však tieto zvyky spájajú s kulinárskymi pokladmi babičiek. V našich končinách najmä s jedlami z mladého mäsa, s veľkonočnou plnkou a veľkonočnými koláčmi...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Kuracie stehienko: | |
4 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Sedmokrásová ryža: | |
3 hrnčeky |
|
100 ml |
|
4,5 hrnčeka |
|
150 g |
|
6 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na plech dáme kuracie stehná, osolíme, pridáme bylinky, poukladáme plátky slaniny, masla, podlejeme červeným vínom a pečieme.
- 2
Sedmokrásová ryža: Ryžu premyjeme, dáme do kastróla z rozohriatym olejom, osolíme, urestujeme a zalejeme vodou. Pridáme celú cibuľu, do ktorej sme zapichli klinček, prikryjeme pokrievkou a necháme zavariť.
- 3
Potom vložíme do rozohriatej rúry a dusíme 20 minút. Hotovú ryžu vidličkou premiešame a vmiešame čerstvé sedmokrásky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu