
Krémová karfiolová polievka
Krémové zeleninové polievky mám úplne najradšej. A túto karfiolovú môžem len odporučiť.

Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...

Zdravá cereálna pochúťka s jablkami a malinami
Toto je môj obľúbený recept - vždy, keď ma pochytí chuť na sladké. Je rýchly...

Bak Kwa - sušená fašírka
Velmi popularny ulicny recept z juznej azii, daco podobne ako jerky alebo africky biltong. Len si...

Bôbová kaša s klobásou a cibuľkou
Tento biely bôb sa ťahal po mojom plote. Kvitol červenými, fialovými a bielymi kvetmi...

Morský vlk na šampiňónoch
... rybku môžem vždy a všade, ale musí byť pripravená jednoducho a rýchlo, mäsko musí...

Ruža zo zubáča
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky...

Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami
Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice. Pripravíme plnku – hriankový...

Vianočná šošovicová polievka
Ak ste ešte na sviatky takýto druh polievky u vás doma neskúsili, vrelo vám ju odporúčame....

Seitanové plátky s varenými zemiakmi s lečom
Seitan si vyrábam sama a prichutím si ho podľa vlastnej fantázie a momentálnej chuti.

Fazuľkový prívarok
Hlásim sa k tým, ktorí vďaka svojim rodičom, ja osobne i prarodičom, menovite našej úžasnej babičke lady Ann, pri „variovaní“ s mladou fazuľkou, pamätajú výraz „šesťtýždňová“....

Husacia pečeň na lesnom ovocí
Cukor rozpálime na karamel, podlejeme vínom a roztopíme. Pridáme lesnú zmes, po zovretí ju...

Varená treska s kôprovým jogurtom
Našiel som recept na lososa od nórského šéfkuchára Josteina Medhausa, tak som si ho upravil a...

Morčacia torta
Mäso umyjeme a osušíme a nakrájame na rezne. Vymastíme a strúhankou vysypeme tortovú formu, alebo silikónovú formu...

Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou
Wellness jedlá vôbec nie sú o diéte, ale o kvalitných surovinách, zdravších technológiách a vnemoch...

Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi
Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...

Perkelt z kuracích stiehien na zelenom podloží
Pikantný perkelt nikdy nesklame! Teda, ako koho. Mňa, moju pred aj za „krv našej...

Tofu so zeleninovým pyré
Rozmýšľala som ako nahradiť prílohu- moju obľúbenú zemiakovú kašu a napadla ma rozmixovaná koreňová zelenina. Čo...

Gjuveč - co dům dal
Takže ďaľšia "mištičková" záležitosť, dnes zo surovín, ktoré sa našli v našej chladničke, a babičkinej...

Filet s provensálskou zeleninou
Baklažán, cuketu, mrkvu, cibuľu, papriku a cesnak nakrájané na malé kocky restujeme na...

Jarné rolky so špargľou
Sklené rezance namočíme na 20 minút do studenej vody a scedíme. Špargľu očistíme a blanžírujeme...

Hus s gaštanovo– žemľovou plnkou
Hus zvonku aj zvnútra nasolíme a okoreníme, vnútro hrude vytrieme muškátovým orieškom. Mlieko s vajíčkami vyšľaháme...

Zapečený baklažán
Baklažány sú mojou obľúbenou zeleninou. Podobných receptov je určite veľa, no toto je spôsob prípravy, pri ktorom sa baklažány nenapijú veľa oleja....

Ruský teľací rezeň
Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme ich, okrajové blany narežeme, ...

Sobotňajší brunch bagel
Brunch sú neskoré raňajky ktoré s priateľmi veľmi obľubujeme. Sobota je deň lenošenia a času s...

Teľacie rezne so špenátovou plnkou
Rezne zo stehna naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, poukladáme na ne lístky mladého špenátu.

V rúre pečené krídla so zeleninou, jogurtovým dressingom a paprikovým maslom
Variabilná inšpirácia na velmi jednoduché, málo prácne, ale pritom veľmi chutné jedlo, ktoré zasýti...

Zapekané kuracie prsia s brokolicou
Kuracie prsia umyjeme, okoreníme a uložíme do zapekacej misy.