
Pirátska zmes
Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na...

Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom
V Španielsku je typická na Veľkonočné i Vianočné sviatky. U nás v rodine celý rok :)))

Pečená paprika
Tento recept je v našej rodine už veľmi dlho, odkiaľ neviem... pripravoval ho už môj dedko......

Ajmäsové fašírky
Nie, nevymyslela som nové slovo, len nejedávame fašírky, ktoré sú čisto z mäsa...

Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste
Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo...

Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom
Inšpiráciu na prípravu knedlíkov mám z obalu Polenty, kde boli nazvané "Polenta Gnocchi".

Báječná pizza
Milujem pizzu no az teraz som konečne našla cesto z ktoreho pizza vazne stoji zato.

Pikantné zapekané cestoviny
Tento recept som dnes vymyslela z dôvodu prázdnej chladničky. Mne to veľmi chutilo tak som sa...

Párek v těstíčku s obyčejným bramborovým salátem
Rychlé a u nás oblíbené jídlo. Dobře se i prodávalo v restauraci a má to tři...

Rascová polievka s vločkami, zeleninou a vajíčkom
Vysvetlenie k servítke s veľkonočným motívom – u nás gréckokatolíkov skončí obdobie Paschy teraz v stredu 8....

Raw avokádovo-hrášková polievka
Chutná a hlavne zdravá nevarená raw zelená polievočka.

Pizza sendviče zo staršieho chleba
Chlieb nakrájame na tenšie krajce. Každý potrieme kečupom.

Morčacie kúsky na červenej karí paste
Môj syn má rád morčacie mäso a ja zase rada jeho rýchlu úpravu. Chcel, aby...

Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...

Losos - najchutnejší na svete (2) s cestovinami
Zase losos, na tú istú nôtu príprava, ozvláštnený alebo doplnený karbohydrátmi - cestovinami :-)

Bravčový koriandrový hamburger
Mäso pomelieme, dáme do misky, pridáme soľ, kajenské korenie, koriander, nakrájanú cibuľu...

Šampiňóny na smotanovo-vínovej omáčke
Tento recept som si vymyslel doma, keďže mám rád rýchle a sýte jedlá, a zároveň...

Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...

Divinová terina s marinovanými feferónkami
Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu...

Pôvabnice fialové s olomouckým syrčekom
Huby udusíme na slanine a spolu so syrčekmi zomelieme. Primiešame maslo a oliv. olej Natierame na hrianky...

Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...

Oprážané cestoviny s cukinou
Keď som v obchode zbadala zelené cestoviny neváhala som ani chvíľu. Spomenula som si nato ako...

Lahodné kapustníky
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej,...

Kaša so zelerom
Čo radi raňajkujete? Ja najčastejšie kašu. Sladké kaše mi prestali chutiť, začala som si pripravovať...

Losos na smotane
Lososa si deň vopred naložíme do marinády z olivového oleja a grilovacieho korenia na ryby s citronom....

Bylinková omáčka
Fantázii sa medze nekladú :)..... len z čerstveho je lepšie ako so sušeneho... ale iba...

Zelené fazuľkové struky v pivnom cestíčku
Strúčiky umyjeme a osušíme. Pivo a múku zmiešame v pomere 1:1, dochutíme soľou, prípadne...