Foto: tatianat
Tato vyborna dusena jahnacina je velmi jednoducha a oblubena v nasej domacnosti.
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
90 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Ocistime cibulu a pokrajame na vacsie kusky.Oprazime aj spolu s masom na oleji do hneda.
- 2
Zasypeme lyzicou muky,rozmrvime stock kocku a vsetko dobre premiesame. Pridame flasu alebo plechovicu piva ( moze byt voda namiesto piva) a nechame na 2 minuty na silnom plameni aby sa vyvaril alkohol. Mozete pridat korenie a podla chuti sol. Ja uz nic nepridavam,lebo moj mily ma vysoky tlak a korenie nemoze ani citit. :-D
- 3
Na vrch poukladame zemiaky a prikryjeme pokrievkou.Vlozime do rozohriatej rury a dusime do maka ,priblizne 1 a pol hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pardon, Marienka......