Irish Stew

tatianat - fotkatatianat, 2. septembra 2012
Irish Stew
Foto: tatianat

Tato vyborna dusena jahnacina je velmi jednoducha a oblubena v nasej domacnosti.

2-3
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

300 g
1  väčšia
2
2 pol.lyz.
1 pol.lyz.
1
1
6 mensie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ocistime cibulu a pokrajame na vacsie kusky.Oprazime aj spolu s masom na oleji do hneda.

  2. 2

    Zasypeme lyzicou muky,rozmrvime stock kocku a vsetko dobre premiesame. Pridame flasu alebo plechovicu piva ( moze byt voda namiesto piva) a nechame na 2 minuty na silnom plameni aby sa vyvaril alkohol. Mozete pridat korenie a podla chuti sol. Ja uz nic nepridavam,lebo moj mily ma vysoky tlak a korenie nemoze ani citit. :-D

  3. 3

    Na vrch poukladame zemiaky a prikryjeme pokrievkou.Vlozime do rozohriatej rury a dusime do maka ,priblizne 1 a pol hodiny.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Ja si myslim, ze tu nie je dovod sa dohadovat. Na internete je vela receptov na irish stew a skoro kazdy sa s niecim odlisuje. Je to tak ako s gulasom na Slovensku. V recepte je jahnacina, zemiaky, cibula, mrkva a pivo a to je zaklad pre irish stew. Ked este moje deti chodili do skoly tak tam vzdy na sviatok sv. Patrika varievali irish stew. Je to velmi chutne aj tento tvoj recept vyzera velmi dobre.
@tatianat , toto je stew presne ako @palokuchki pise, v anglictine je na ne kategoria "comford food " kazda krajina ma svoj, v Japonsku maju este pod kategoriu "ofukuro-no-aji " chuti to ako varila moja mama. Cheers
Mne sa ten recept velmi paci - ale vzhladom k tomu , ze nemam jahnacinu k dispozicii / a pritom mame bacovnu doslova za humnami/ tak ja urobim nieco , co bude sice " akoze stew" ale nebude to ani irske ani jahnacie:-))))))
Haha, Marianka inokedy číta pozorne, že jej nič neunikne, ale v poslednú dobu si všímam, že už nie je taká pozorná......
Pardon, Marienka......

Pridaj komentár k receptu: