Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste
Moj najmladsi syn sa uci za kuchara. Na buduci tyzden bude mat zaverecne skusky na tento...
Ladies in red - Krevety v omáčke z červeného karí a kokosového mlieka
Pre mna najoblubenejsie jedlo z thajskej kuchyne. Vsetky, rybacie aj masove, variacie tohto jedla...
Žemľovka s jablkovo-tvarohovou plnkou
Táketo jedlo , ktoré máme doma radi nedá sa neuverejniť. Žemľovku , milujeme aj vnúčata.
Nátierka z pohánkového tvarohu a červenej repy
Zdravá a chutná nátierka, ktorá je vhodná pri bezmliečnej diéte, pre vegetariánov a vegánov...
Pita podľa mňa
recept, ktorý pridávam určite nie je "ten pravý", no pre nás a našich blízkych veľmi...
Ryba v jogurtovej omáčke
Rybie filé umyjeme a trochu vysušíme. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme.
Krevety na víne
Naše oblubene vikendove ranajky, priprava trva dlhšie ako samotne varenie, treba si všetky suroviny pripravit. Skušal som...
Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...
Hovädzinka špikovaná kuracími prsiami a slaninou a bravčový perkeltík
Keďže je hovadzina trošku suchá, tak sa zvykne prešpikovať slaninou, aby bola šťavňatejšia!A ja som si vymyslel,...
Talianske rezne saltimbocca
Vyklepané kuracie rezne osolíme a okoreníme. Na každý rezeň dáme plátok parmskej šunky.
Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou
Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či...
Grilovaný bravčový steak s listovým šalátom
Steaky osušíme a potrieme olejom Raciol s cesnakom a necháme najmenej hodinu – dve marinovať (čím...
Americké rohlíčky
Recept pochádza z Washingtonu, kde som bola pred 2o-timi rokmi u sestry a tam rohlíčky piekli...
Divinový závin v lístkovom ceste
Slováci milujú mäso – z lesa, z rieky i z dvora. Ani v našom penzióne...
Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...
Teľacie curry s hubami a cícerom
Viem, že nie každému tento recept padne vhod ale pre tých čo majú radi zmenu tak to...
Plnený poľovnícky rezeň
Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...
Krevety vhodné na oslavu
Odchadzam pracovne na niekolko dni na sever a tak sme si pripravili Valentina uz v sobotu...
Rýchlovka zo základných surovín
V tejto práci, ktorú tu prezentujem bez slovného doprovodu (a pôvodne som ju nazval : Klasika...
Cícerové halušky zapečené s čerstvými hríbami
Pre všetkých, ktorí z rôznych dôvodov nechcú, alebo nemôžu konzumovať klasickú múku, ponúkam alternatívu....
Stejk pod bylinkovou krustou
Pripravíme si bylinkovo–horčičnú krustu. Do mixéra rozdrobíme biely hriankový chlieb a bylinky s horčicou a syrom,...
Perlička na smotane
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z...
Cestoviny s kuriatkami, fazuľkami a paradajkami
Hubovo zeleninová svieža omáčka na cestoviny. Treba si užívať kuriatka kým sa dá, potom zas...
Bravčová kotleta plnená pestom so cherry paradajkami
Bravčové karé naporciujeme, osolíme, okoreníme a naplníme bazalkovým pestom. Prudko opečieme na oleji...
Bulharská musaka
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme. Pridáme lúpané...
Africký gulášový kotlík
Cibuľu, cesnak, čili papričku a kuracie prsia nakrájame nadrobno a opečieme na oleji v hrnci. Pridáme...
Sójové kocky so suchou fazuľou
Suchú fazuľu si deň do predu namočíme. Možeme použiť aj zaváranú fazuľu v konzerve, tá...
Jarný zeleninový šalátik
Konečne máme mladú jarnú zeleninku a môžeme z nej vyčarovať skvelé šaláty. Jeden z nich vám...
Farebná omeleta
vajíčka sa dajú pripraviť na milión spôsobov, tento je jeden z mojich najobľúbenejších, ......