Mramorová bábovka

jenni - fotkajenni, 26. decembra 2015
Mramorová bábovka
Foto: jenni

K dispozícii vanilkové sójové mlieko a čo môže byť lepšie než sladká mramorová bábovka? Sama som sa čudovala aká bola skvelá, to vanilkové mlieko Zobraziť celý popisK dispozícii vanilkové sójové mlieko a čo môže byť lepšie než sladká mramorová bábovka? Sama som sa čudovala aká bola skvelá, to vanilkové mlieko spravilo veľké divy. Upečte si ju aj vy. Pokiaľ vanilkové mlieko po ruke nemáte, bábovku trochu viac oslaďte a pridajte vnútro z vanilkového struku. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

8
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 ks
1/4 čl
2 PL
60 ml
375 ml




Postup

  1. 1

    Najprv si zmiešame všetky sypké suroviny, oba druhy múky, cukor, štipku soli, trstinový cukor a prášok do pečiva. Pozor kakao zatiaľ nepridávame. Všetky sypké suroviny premiešame, pridáme mlieko a olej a vymiešame hladké cesto. Z cesta si odoberieme približne jednu tretinu, do ktorej vmiešame kakao a pridáme trochu vanilkového mlieka, pretože po pridaní kakao cesto dosť zhustne.

  2. 2

    Do bábovkovej formy najprv vlejeme približne jednu tretinu vanilkového cesta. Na prvú vrstvu vanilkového cesta nalejeme jednu polovicu kakaového cesta, ďalej do formy vlejeme druhú tretinu vanilkového cesta. Na to nalejeme druhú polovicu kakaového cesta a na záver vylejeme už len zvyšok (teda poslednú tretinu) vanilkového cesta.

  3. 3

    Cesto vo forme môžeme trochu „premiešať“. Ja som na to použila vidličku, aby sa kakaová vrstva s vanilkovou zaujímavejšie prepojila. Bábovku pečieme pri 180 stupňov približne 50 minút, treba si to sledovať za pomoci špajdle, najmä ku koncu pečenia. Upečenú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom, podávame s vychladeným mliekom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

luss44
krásna, to vanilkové mlieko by som skúsila, nepoznám. Ukladám si rcp, rada skúšam rôzne bábovky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia