Kuracie rizoto

podravka - fotkapodravka, 4. novembra 2016
Kuracie rizoto
Foto: podravka

Komerčný recept
Chutné jedlo so sviežim vzhľadom, ktoré splní všetky vaše očakávania.

4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

2 kocky
2-3 PL
350 g
100 g
200 g
200 g
150 ml
1 l
30 g
1 PL nasekaná
2-3 PL nastrúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do 1 l teplej vody dáme 2 kocky bujónu Podravka a privedieme k varu.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji opečieme kuracie prsia nakrájané na kocky.

  3. 3

    Mrkvu a pór nakrájame na krúžky a pridáme k mäsu. Osolíme, okoreníme, pridáme 150 ml vývaru a povaríme cca 10 minút na miernom ohni.

  4. 4

    Keď sa vývar vyparí, pridáme ryžu, tiež krátko orestujeme, zalejeme vínom a varíme, dokým sa víno neodparí.

  5. 5

    Za stáleho pridávania vývaru, varíme dovtedy, dokým ryža nezmäkne a nebude al dente (cca 15 - 18 minút).

  6. 6

    Panvicu zložíme z ohňa, podľa chuti dosolíme, vmiešame maslo, posypeme petržlenovou vňaťou, parmezánom a ihneď podávame.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre