Pečená hus s cibuľou, jablkom a pomarančom

redakcia - fotkaredakcia, 19. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
165 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
200 ml
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Hus dobre umyjeme a osušíme. Očistíme cibuľu, jablko rozkrojíme na polovice a vykrojíme jadrovník. Jablko, cibuľu i pomaranč pokrájame na kocky 2–3 cm veľké. Rúru zohrejeme na 200 stupňov Celzia. Hus zvnútra i zvonku potrieme soľou a majoránom, naplníme zmesou pokrájaného jablka, cibule, pomaranča a otvor zašijeme.

  2. 2

    Do pekáča dáme vodu na výšku jedného prsta. Hus položíme na prsia a v predhriatej rúre pečieme 1,5 hodiny. Počas pečenia polievame výpekom. Hus obrátime a pečieme ešte 75 minút. Pred dopečením zlejeme vypečený tuk a prilejeme víno. Pečenú hus vyberieme z rúry a odstránime niť.

  3. 3

    Potom ju zabalíme do alobalu a necháme 10 minút odležať, výpek precedíme. Hus rozdelíme na porcie a servírujeme s plnkou a šťavou z výpeku. Vhodnou prílohou sú zemiakové knedle a dusená kapusta.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia