Plnená vysmážaná pljeskavica

eldina - fotkaeldina, 9. mája 2014
Plnená vysmážaná pljeskavica
Foto: eldina

tento x som nerobila "fotorecept", lebo nebolo čo fotiť..ochutiť mleté mäso a obaliť v trojobale dokáže každý na Vareche..:)...mám rada jedlá z mletého Zobraziť celý popistento x som nerobila "fotorecept", lebo nebolo čo fotiť..ochutiť mleté mäso a obaliť v trojobale dokáže každý na Vareche..:)...mám rada jedlá z mletého mäsa, cenovo sú tiež v pohode, len to chcelo zmenu -nie fašírku, nie špagety Bolognese, nie musaku a podobne..tak vzniklo toto veľmi chutné, šťavnaté jedlo

10
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
1 ks
 (múka, strúhanka, vajce)




Postup

  1. 1

    mäso odporúčam kúpiť u mäsiara a dať si ho tam zomlieť / kúpila som brav.pliecko/, syr kúpiť taký, čo sa nerozteká.......cibuľu nakrájať nadrobno, pridať k mäsu, osoliť, pridať korenie, 1 vajce, dobre premiešať...väčšiu tácku zľahka pretrieť olejom, na ruke si vytvoriť malú placku z mäsa, položiť na ňu syr, priložiť trochou mäsa a potľapkať tak, aby ste mali plnenú placku..položiť na naolejovanú tácku, nebude sa vám lepiť a mrviť, ked budete pljeskavice obalovať...-odporúčam pracovať s naolejovanými rukami

  2. 2

    obaľovať v trojobale, v múke a potom strúhanke si pljeskavice môžte ešte trochu "utľapkať".. bolo toho veľa a krásne veľké (tá tácka je obrovská) :))

    Plnená vysmážaná pljeskavica  - obrázok 2
  3. 3

    vysmážať v horúcom oleji...(pljeskavice boli za pár minút, syr nevytekal)...myslím, že s fašírkami sa už aj rozlúčim, tak chutné a časovo nenáročné jedlo to je..:) a finančne do 4 €

Diskusia k receptu

rikardo1979
neviem ci poznas.ja davam struhany syr rovno do masa, pride mi to jednoduchsie.vlastne klasicke fasirky z primesou syra
pusta
@eldina , ja poznám pljeskavicu inak, neide do mäsa žiadne vajce, len soda bicarbona, čierne korenie, riadne sa premiesi, aspoň 30 minút, potom sa primieša už len zľahka veľké množstvo na jemno pokrájanej cibule, a toto mäsové cesto sa odloží odpočívať aspoň na 12 hodín do chladničky odpočívať.tvorí ho viac druhov zomletého mäsa,hovädzie,baranie,bravčové.
ja by som až potom pokračovala ako ty.
no ale asi iný kraj, iný mrav - ty o tom isste vieš viac, žila si tam. skús pozrieť tento môj recept, ak chceš:
 varecha.pravda.sk/recepty/srbska-pljeskavica-fotorecept/4...

ako rýchlovka sa mi tvoj recept páči a aj by mi chutil.
eldina
@pusta ahoj, pusta-jasné, že viem o vajci..:) ale išlo o rýchlovku, ktorá sa nesmela rozpadnúť-preto vajce
nazvala som to pljeskavicou, lebo keby som napísala fašírka, tam si Slovák predstaví v mäse aj pečivo

soda bicarbona sa nemusí dávať /dokonca v Bosne doma nedávajú, len v reštikách, aby boli "väčšie"..:), lebo ak ich hned nezješ, sú z nej gumenné /
čítala som tvoj recept a prekvapilo ma to 30 min miešanie mäsa-nikdy som to nevidela u nikoho, kde som jedla /neviem, či v reštauráciách majú na to stroje, ktoré pracujú za nich/
@rikardo1979 tiež dobrý nápad, s už nastrúhaným syrom-vdaka, ale išlo mi aj o estetickú stránku, pri reze
eldina
@pusta nevynechala
v rozpise píše, čo ide do trojobalu a v recepte spomínam preto len múku a strúhanku, lebo tam si placku, pri tých bodoch môžu ešte utľapkať..čiže som to spomenula len kvôli tomu kroku
pusta
ahoj@eldina , v pohode :-) ja som to cesto skutočne miesila tých 30 minút, aj dala do chladničky na tých 12 hodín, perfektne sa ochutí cibuľou, no samo, že pečivo tam nepatrí, máš pravdu :-)
a soda bicarbona to cesto výrazne nadľahčí, dobre vedieť, ako sa robí v Bosne a asi záleží aj na tom,či robí moslim ale nie moslim.
dakujem za odpoved, si promptná :-)
pusta
aha, áno, v rozpise trojobalu píšeš aj vajce.
prepáč, ušlo mi to.
eldina
@pusta si zlatá...:)
mám otvorených viac okien, aj email, preto tá rychloffka :)
peto55
pljeskavicu si robím už dlhé roky, recept som si dal do KK aby som
na ňu nezabudol.Teraz som si hladal niečo, čo sa nemusí hrýzť, mi padol do oka. Zajtra je na obed, ale ja si namiesto neroztekajúceho
syra dávam dnu bryndzu. Skúste.
slawi
Mila @eldinka vyskusala som a nebanujem. Je to jednoduche a chutne.
Dakujeme za receptik :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia