Foto: eldina
tento x som nerobila "fotorecept", lebo nebolo čo fotiť..ochutiť mleté mäso a obaliť v trojobale dokáže každý na Vareche..:)...mám rada jedlá z mletého Zobraziť celý popistento x som nerobila "fotorecept", lebo nebolo čo fotiť..ochutiť mleté mäso a obaliť v trojobale dokáže každý na Vareche..:)...mám rada jedlá z mletého mäsa, cenovo sú tiež v pohode, len to chcelo zmenu -nie fašírku, nie špagety Bolognese, nie musaku a podobne..tak vzniklo toto veľmi chutné, šťavnaté jedlo
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
mäso odporúčam kúpiť u mäsiara a dať si ho tam zomlieť / kúpila som brav.pliecko/, syr kúpiť taký, čo sa nerozteká.......cibuľu nakrájať nadrobno, pridať k mäsu, osoliť, pridať korenie, 1 vajce, dobre premiešať...väčšiu tácku zľahka pretrieť olejom, na ruke si vytvoriť malú placku z mäsa, položiť na ňu syr, priložiť trochou mäsa a potľapkať tak, aby ste mali plnenú placku..položiť na naolejovanú tácku, nebude sa vám lepiť a mrviť, ked budete pljeskavice obalovať...-odporúčam pracovať s naolejovanými rukami
- 2
obaľovať v trojobale, v múke a potom strúhanke si pljeskavice môžte ešte trochu "utľapkať".. bolo toho veľa a krásne veľké (tá tácka je obrovská) :))
- 3
vysmážať v horúcom oleji...(pljeskavice boli za pár minút, syr nevytekal)...myslím, že s fašírkami sa už aj rozlúčim, tak chutné a časovo nenáročné jedlo to je..:) a finančne do 4 €
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja by som až potom pokračovala ako ty.
no ale asi iný kraj, iný mrav - ty o tom isste vieš viac, žila si tam. skús pozrieť tento môj recept, ak chceš:
varecha.pravda.sk/recepty/srbska-pljeskavica-fotorecept/4...
ako rýchlovka sa mi tvoj recept páči a aj by mi chutil.
nazvala som to pljeskavicou, lebo keby som napísala fašírka, tam si Slovák predstaví v mäse aj pečivo
soda bicarbona sa nemusí dávať /dokonca v Bosne doma nedávajú, len v reštikách, aby boli "väčšie"..:), lebo ak ich hned nezješ, sú z nej gumenné /
čítala som tvoj recept a prekvapilo ma to 30 min miešanie mäsa-nikdy som to nevidela u nikoho, kde som jedla /neviem, či v reštauráciách majú na to stroje, ktoré pracujú za nich/
@rikardo1979 tiež dobrý nápad, s už nastrúhaným syrom-vdaka, ale išlo mi aj o estetickú stránku, pri reze
v rozpise píše, čo ide do trojobalu a v recepte spomínam preto len múku a strúhanku, lebo tam si placku, pri tých bodoch môžu ešte utľapkať..čiže som to spomenula len kvôli tomu kroku
a soda bicarbona to cesto výrazne nadľahčí, dobre vedieť, ako sa robí v Bosne a asi záleží aj na tom,či robí moslim ale nie moslim.
dakujem za odpoved, si promptná :-)
prepáč, ušlo mi to.
mám otvorených viac okien, aj email, preto tá rychloffka :)
na ňu nezabudol.Teraz som si hladal niečo, čo sa nemusí hrýzť, mi padol do oka. Zajtra je na obed, ale ja si namiesto neroztekajúceho
syra dávam dnu bryndzu. Skúste.
Dakujeme za receptik :)