Foto: enerrgizer
...a ešte so sušenými paradajkami a so skaramelizovanou hlivou...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...z múky, vajec, nakrájaných sušených paradajok, soli a vody robot vypracoval nelepivé cesto. Zabalil som ho do fólie a dal na 33 minút do chladničky odpočinúť...
-
2
...potom som ho rozdelil na 3 časti a tie som rozvaľkal na nepravidelný tvar, trošku pripomínajúci kruh :) a nechal som rozvaľkané cesto trošku obschnúť na čistej utierke. Potom som ho narezal na pásy (11,8cm) a tie som naukladal na seba, tak 4-5 kusov a ostrým nožom som z nich nakrájal široké rezance (0,6cm) a rozložil som ich na utierky...
-
3
...na oleji som orestoval ledabolo nakrájanú cibuľu a cesnak, pridal som mletú papriku, čierne mleté korenie, nadrobno nakrájanú hlivu a soľ. Keď bola hliva orestovaná a voda sa odparila, dochutil som balzamikovým višňovým krémom, keď cukor začal karamelizovať, tak som odstavil...
-
4
...medzitým mi zovrela voda, tak som ju osolil a dal som variť rezance. O chvíľku vyplávali navrch a boli hotové, scedil som ich a pridal som k nim bazalkové pesto a lyžicu olivového oleja. Bazalkové pesto si robím sám, je lepšie ako kupované...
-
5
...na tanier som naložil rezance, na vrch som dal skaramelizovanú hlivu a syn si dal aj lyžicu bieleho jogurtu...dobrú chuť :)
:o))
ako si pripravuješ domáce pesto?