Domáce rezance s bazalkovým pestom fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 12. marca 2012

...a ešte so sušenými paradajkami a so skaramelizovanou hlivou...

5-6
porcií
70 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
2 ks celé
 podľa potreby
4-5 ks
300 g
1 ks
3-4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...z múky, vajec, nakrájaných sušených paradajok, soli a vody robot vypracoval nelepivé cesto. Zabalil som ho do fólie a dal na 33 minút do chladničky odpočinúť...

    Domáce rezance s bazalkovým pestom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...potom som ho rozdelil na 3 časti a tie som rozvaľkal na nepravidelný tvar, trošku pripomínajúci kruh :) a nechal som rozvaľkané cesto trošku obschnúť na čistej utierke. Potom som ho narezal na pásy (11,8cm) a tie som naukladal na seba, tak 4-5 kusov a ostrým nožom som z nich nakrájal široké rezance (0,6cm) a rozložil som ich na utierky...

    Domáce rezance s bazalkovým pestom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...na oleji som orestoval ledabolo nakrájanú cibuľu a cesnak, pridal som mletú papriku, čierne mleté korenie, nadrobno nakrájanú hlivu a soľ. Keď bola hliva orestovaná a voda sa odparila, dochutil som balzamikovým višňovým krémom, keď cukor začal karamelizovať, tak som odstavil...

    Domáce rezance s bazalkovým pestom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...medzitým mi zovrela voda, tak som ju osolil a dal som variť rezance. O chvíľku vyplávali navrch a boli hotové, scedil som ich a pridal som k nim bazalkové pesto a lyžicu olivového oleja. Bazalkové pesto si robím sám, je lepšie ako kupované...

    Domáce rezance s bazalkovým pestom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na tanier som naložil rezance, na vrch som dal skaramelizovanú hlivu a syn si dal aj lyžicu bieleho jogurtu...dobrú chuť :)

    Domáce rezance s bazalkovým pestom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
ďakujem @eliza7417 môže byť aj 0,5 :) bazalka, oriešky...teraz som skúsil s pistáciami, ale už som robil aj s kešu aj s píniovými a aj s vlašskými, olivový olej, soľ a teraz som dal aj trošku citrónovej šťavy a parmezán, alebo vršatec...niekedy v mažiari a niekedy mi pomáha mixer... @zirafninka máš pravdu valkali sme, valkali :)

Pridaj komentár k receptu: