Čokoládové pirôžky
V 90 DD je v cestovinový deň na večeru torta, alebo zákusok a čokoláda, tak som sa...
Kurča napichané marinádou
Ja som robila kuracie stehná a celé kurča, ale môžeme použiť(napichať)akékoľvek mäso.
Humus s karamelizovanou červenou cibuľkou
Úplne jednoduchý recept pre mlsné jazýčky. Ja si veľmi rada pochutnávam na humuse s čerstvou mrkvičkou,...
Kaša z ovesných vločiek s krupicou
Pridaná krupica pokrm zjemní. Ovesné vločky: - zmierňujú pocit hladu (chránia pre obezitou) ...
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi
Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak je spájaná s veľkými predsudkami. Videorecept je k nájdeniu...
Spanakopita - grécky špenátový koláč
Spanakopita (Σπανακόπιτα). Tento recept pochádza z Grécka....
Suvenír zo Švajčiarska, po ktorom treba umyť chladničku :-)
Držali sme ho v originálnom obale, dvoch mikroténových vreckách a ešte aj v uzavretej plastovej dóze....
Bryndzový koláč z lístkového cesta
Slaný koláčik zo slovenských surovín, ktorý chutí v teplej i studenej podobe.
Najexotickejšia mrkvičková polievka
Tento recept nie je úplne môj výtvor, ale nechala som sa inšpirovať a pretvorila som si...
Jacket potatoes
Dajú sa plniť všeličím. Chodili sme na ne často. My radi klasiku. Tento spôsob...
Bravčová pečeň podľa Fishing & Hunting
Tento recept som videl v relácii Fishing & Hunting - spomínali síce pečeň z diviaka,...
Fazuľové struky so sezamom
Fazulove struky umyjeme a odnitkujeme, ak treba. Pokrajame na mensie kusky.
Turli tava - zapekaná zelenina s teľacím mäskom
Hodnú chvíľu som rozmýšľala, ako by sa dal preložiť z macedónčiny názov tohoto receptu, ale inák ako...
Plnené kuracie prsia s pečenou zeleninou
Jednoduché a rýchle jedlo . Skvelé na večeru alebo obed .
Orientálne mäsové batôžky
Možno sa vám to bude zdať ako piplačka, je to však pomerne rýchle jedlo, a...
Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...
Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....
Cuketové ,,tagliatelle,, so špenátom
Mimoriadne zelené jedlo z intrákových zásob, ktoré odteraz budem robiť určite častejšie! Z uvedeného množstva potravín...
Krídla červeného draka
Ďakujem všetkým, čo mi radili ako upraviť údené kuracie krídla. Nakoniec som sa najviac držala...
Cícerovo-špenátové karbonátky so sušenými paradajkami
Len tri hlavné suroviny a vytvoríte dokonalé karbonátky. Ak použijete sušené paradajky v olejovom náleve, ...
Pstruh potočný pečený v pahrebe
Pstruh potočný (Salmo trutta morpha fario) je veľmi krásna a chutna ryba, je to taký malý...
Paradajková kapusta s roštenkou
Bola som pred ťažkou úlohou, môj priateľ si želal na obed paradajkovú kapustu, ale aby...
Údené v červenej kapuste
Raz som u kamošky jedla podobné, ale boli to bravčové rezne s bielou kvasenou kapustou. Ja...
Tafelspitz
Kosti umyjeme a varíme v osolenej vode. Po chvíli pridáme hovädzie mäso. Cibuľu olúpeme a...
Quinoa s batátom a brokolicou
Na spodok hrnca dám trocha oleja, premiešam na ňom prepláchnutú quinou, zalejem dvojnásobným množstvom vody,...
Tajine hrdzavej Berberky /forecept/
Ide o recept pocházajúci z Maroka. Je to voňavé jedlo z kuraťa, ľahko pikantnej, ...
Spagetthi s tuniakom a avokádom
Tento recept som raz napisala a mi zmizol , tak teraz mam cas a pisem ho...
Špagety s brokolicou a píniovými orieškami
Inšpiráciu na dnešný obed som našla na www. academiabarilla. com. Oproti pôvodnému receptu som trochu improvizovala,...
Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...