
Omeleta so zeleninou
Na horúci olivový olej dáme na kocky nakrájanú červenú papriku, mladú cibuľku a krátko podusíme...

Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom
Pre moju návštevu som pripravila novoročný perkelt.

Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou
Dnes som chcela uvariť niečo zdravé. Špenát mám v záhradke, tak skombinovať špenát s mäskom...

Guláš možno trochu inak
Receptov na guláš existuje aspoň toľko, koľko receptov na halušky, či na kapustnicu. Robievam...

Linguine po neapolsky
Taliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom....

Tekvicové placky
Tekvica je univerzálna surovina, používaná na množstvo rôznych druhov jedál. Jedným z nich sú placky....

Orechový encián s brusnicami
Syr prekrojíme a vtlačíme doň nadrobno nasekané orechy (na 1 syr 2–3 orechy). Obe polovice syra...

Grilovaná plnená panenka
Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.

Zemiakový nákyp
Tento recept vznikol na podnet mojich synov. U nás sa totiž sladké jedlá ako žemľovka, ...

Teplý mrkvovo-pohánkový šalát
Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá...

Semizotu yemeği
Rastlinka znama ako Portulak sa dá pripraviť aj ako skvelé hlavné jedlo. Jeho príprava je velmi...

Slávnostný bochník na sviatočný stôl
Veľmi chutný bochník, môže vyzerať slávnostne na sviatočnom stole.

Nadstavený tekvicový prívarok
Zo samotnej tekvice je prívarok nevýraznej chute, tak sme si ho vylepšili. Takto upravený je...

Havajské morčacie prsia
Dnešný sviatočný obed... Už iba dodám, že prsia som plnila šunkou, syrom a ananásom....

Rýchle hovädzie Stroganoff
Stroganoff-ruská klasika s tisíckou tvárí. Ja vám predstavujem moje obľúbené hovädzie strofanoff so šampiňónmi, kyslými...

Zaprávané jarné ragú
Tento recept som vybrala zo židovskej kuchárskej knihy, len som nemala práve teľacie pliecko, tak...

Hovädzie na smotane s brusnicami
Zeleninový základ: Koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a orestujeme na údenej slanine. Pridáme soľ, hnedý cukor, ...

Netradičná praženica
Obyčajná praženica s hubami, slaninou, syrom a zeleninou ale v netradičnej forme!... Pár húb, ale...

Zemiakový guláš s fazuľou
Aj keď sa čiastočne jedná o klasický buřtguláš, verte, že pridaním fazule postúpi v rebríčku obľúbenosti na vyšší level....

Quesadilass s guacamole a kyslou smotanou
Takto pripravené tortilly sa bežne jedia v Mexiku ako rýchle občerstvenie.

Bravčové na rýchlo
Nič svetoborné, len tak pre inšpiráciu ako za 15 minút pripraviť večeru za ktorú sa nemusíte...

Marinovaný baklažán
Včera sem @Cesminaz pridala recept na predjedlo z baklažánu. Sľúbila som jej tento trošku odlišný receptík...

Hovädzia špička s tarhoňou
Hovädzia špička, Toto mäso trojuholníkového rezu, je vo veľkej obľube, zvlášť v anglosaských krajinách....

Karfiolová baba
nápad prišiel, keď som na Vareche čítal recept na zemiakovú babu, ktorý pridala nedávno Dorisa,...

Kurča s lečom v alobale
Očistené, umyté a osušené porcie kurčaťa posolíme, okoreníme, vložíme na panvicu s horúcim olejom...

Óda na záhradu
Asi som podobné, ak nie rovnaké recepty už pridávala, ale tak to dobre vyzeralo a...

Zubáč na masle s batatovým pyré a so špenátom
Zubáč na masle, kaša zo sladkých zemiakov a omáčka so špenátom. Toto všetko dokopy tvorí...

Černočočky
Z výborné černé čočky, porku a sýra karbanátky, které jsem si pojmenovala černočoky :-) jakákoliv...

Špargľové rizoto podľa Jany Hubinskej
Skvelé jarné rizoto od herečky a speváčky Jany Hubinskej je plné chuti a vône a rozhodne stojí...