Brokolicová polievka
Brokolicová polievka

Brokolicová polievka po mojom

saymona - fotkasaymona, 18. júna 2020
Brokolicová polievka po mojom
Foto: saymona

Toto je môj recept na rýchlu a jednoduchú brokolicovú polievku.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1-2 ks
1 ks
2-3 ks
 (alebo bujón, voda)
50-70 g
50-70 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu spením na olivovom oleji. Pridám nasekaný cesnak a na ružičky nakrájanú brokolicu. Trocha osmahnem a zalejem vodou alebo vývarom podľa toho čo mám po ruke. Pridám očistené nakrájané zemiaky a soľ. Varím do zmäknutia.

  2. 2

    Keď je všetko mäkké, pridám nakrajaný parmezán a polievku rozmixujem ponorným mixérom. Pridám smotanu a povarím ďalších 5 minút. Niekedy pridám parmezán až ku koncu, aby v polievke boli menšie kúsky parmezánu. Dochutím. Servírujeme s krutónmi (ja som ich teraz mala zo špaldového chleba). Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

saymona
@haji (20.7.2020 00:04)
Haji dakujem ti ze si spomenula namna. O tibi som este nepocula tak dufam ze to tu dade zozeniem. Znie to zaujimavo. Prazdniny by boli fajn ;). Ale som naspet v Robote po 3 mesacnej karantene cize zase ide vsetko po starom a cas je to co uz nemam. Dakujem za tvoje rady a tipy ten tvaroh je umna stale top :)
1x haji
haji
@saymona (21.7.2020 07:34)
Rádo se stalo, tak Robota, to je iná, hmm Uvidíš, třeba časem tibi někde objevíš. Většinou nabízejí lidé tibi, kombuchu a podobné v diskusi, Někdy jako dar, jindy za penízky. Je to živá forma a blbo se skladuje... V odkaze píší dokonce o formě tibi v prášku, o tom jsem dosud neměla zdání. To by v obchodě - zdravé výživy např. mohlo být v nabídce. Pokrok jde světem. Ať se ti daří a jsi spokojená!
saymona
@haji (21.7.2020 08:41)
Dakujem.Haji a Vazim si vsetko co premna robis aj na dialku a myslis namna ;). Skusim pozret u Nas v zdravej vyzive je dobre si dat fajny kefir k zemiakovym plackam. Co som uz davno nemala. Prajem ti pekny den




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia