Domáci burger

lenka1503 - fotkalenka1503, 11. apríla 2016
Domáci burger
Foto: lenka1503

Najradšej burgre kobievam v lete, ked sme na chate/ záhrade.

Suroviny

300 g
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s jednou najemno pokrájanou cibuľou a rozlisovanými strúčikmi cesnaku. Osolíme, okoreníme ml. čienym korením a ochutíme bazalkou a korením Bravčové pečené. Odložíma tak asi na 1h. odpočívať do chladničky, ale nemusí to byť. Vytvoríme placky a pečieme ich na rozpálenom oleji alebo vonku na grile.

  2. 2

    Ked grilujete vonku tak žemle prekrojte na polovicu, ale nie celkom a jemne a rýchlo opražte na roše (budú chrumkavejšie). Potom želmu (spodok) potrieme majonézou. Dáme šalátový list, pásik kápie, mäso, koliesko cibule a 2 kolieska uhorky. (postup dajte aký chcete). Vrch pokvapkáme kečupom a bielym jogurtom. Prikryjeme druhou polovicou žemle a zjeme :)

  3. 3

    Namiesto kečupu môžete použiť cesnakový dresing. 2 strúčiky rozlisovaného cesnaku s bielym jogurtom, soľou a citrónovou šťavou.

  4. 4

    fašírky môžete nahradiť opečenou slaninou.

Diskusia k receptu

slavkabis
ja robím hamburger len z hovädzieho mäska a kvôli zachovaniu výbornej chuti mäsa, len solím a korením na gril.panvici. :)
radox1
skus vynechat v receptoch tie zmesove koreniny,akurat tak zabiju char. chut.a este jedna rada-nikdy nedavaj cibulu do mäsa.
lenka1503
@Radox1 (12.4.2016 13:17)

kazdy vari podla vlastnych chuti ale dakujem za radu, urcite vyskusam aj vase rady :)