Kuracia roláda z parného hrnca fotorecept

evusik - fotkaevusik, 15. mája 2015
Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept)
Foto: evusik

už dávno som nepridala recept z parného hrnca hoci ho používam veľmi často a veľmi rada... tak pridávam jeden, len tak pre inšpiráciu...

45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Plnka rožková:
10 ks
5 ks
Plnka pečienková:




Postup

  1. 1

    príprava tohto receptu spočíva v 3 krokoch: najprv si nakrájame kuracie mäso na rezne, na dosku si dáme fóliu a na ňu poukladáme rezne tak aby sa prekrývali, tĺčikom ich jemne preklepeme aby sa mäso spojilo... výhodou parenia je, že nepotrebujete celý, neporušený plát mäsa, pretože takto pripravený plát mäsa sa v pare scelí... mäso osolíme najlepšie tak, že soľ nasypeme na fóliu a na ňu naukladáme mäso

    Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rožková plnka: 5 rožkov namočíme do vody a vyžmýkame, 5 rožkov nakrájame na kocky a zmiešame ich s vyžmýkanými rožkami, pridáme rozhabarkované vajcia, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, majoránku, soľ a dobre premiešame

    Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka pečienková: cibuľu speníme na masti, pridáme očistené, na drobnejšie nakrájané kuracie pečienky a opražíme, pridáme drvenú rascu a trochu osolíme

    Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na plát mäsa navrstvíme rožkovú plnku a do stredu dáme kuraciu pečeň

    Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    roládu pomocou fólie opatrne zrolujeme a ešte omotáme fóliou...

    Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a dáme pariť... ja som mäso parila 60 minút a zemiaky v šupke 30 minút

    Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    obe plnky mi zostali tak som ich zmiešala a dala piecť zvlášť do rúry

    Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    keď je mäso hotové, vyberieme ho na podnos (zapekaciu misu), fóliu prestrihneme a odstránime, všetka šťava nám tak zostane v miske... takto pripravené mäso môžeme hneď podávať, aj napriek tomu, že kuracie mäso je suché, takto pripravené mäso je šťavnaté ale zas nevyzerá tak pekne ako mäso pečené a nemá ani fajnovú kôrčičku... pre ľudí ktorí držia diétu či už zo zdravotných alebo estetických dôvodov je mäso pripravené na pare ideálne ale my čo diéty nedržíme si mäso môžeme zapiecť :)

    Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    mäso a zemiaky som trochu pomastila, posypala bylinkami a dala na 10 minút zapiecť

    Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    podávame so zeleninovým šalátom

    Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

jozka2
No, tolko dobrot na jednom stole,este aj babovka.
jozka2
Boli tam5***** a vobec sa neukazili,ako je to mozne?
radost
ach..
zo všetkého mám len parný hrniec..a na ňom zabudnutia prach..
kde je vôľa-tam je cesta..
inšpirovala si..
i ja túžim byť utkaná z toho čo ty cesta..
zložím..umyjem..použijem..a budem pariť..nemusím len piecť a variť..:-)
/asi budem aj zapekať..bo chlap by nedostal chuť odomňa utekať../
abul
Evusik , Tvoje recepty na rolády z parného hrnca sú krásne. Ďakujem za inšpiráciu na nedeľu. 5 hviezdičiek
izabella929
@evusik , aké koľvek mäsko plnené pečienkami je veľmi chutné a nemá chybu..)robila som nedávno a bolo mňamkové veru.-)pekne sa ti vydarila a o jej chuti vôbec nepochybujem...
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept :-)
elysa
fantázia, veď od Teba som na to aj zvyknutá:), @evusik , rada varím v parnom hrnci, ešte nemám taký famózny ako je Tvoj, ale inšpirácia chutná, skúsim potom to pripečenie, moji si pochutia ešte viac, som rada, že im parené jedlá chutia, takto im budú ešte viac...
kimlo
Parný hrniec mam, ale priznám sa ze som ho použil mozno dva krát.. Ak mi potvrdis ze to chutilo aj kamarátovi Tvojmu manželovi, tak sa rozhodnem to vyskúšat.... ;)
evusik
@katka78 @jozka2 ďakujem :)
@radost veď to - kopu ľudí má parák a vôbec ho nepoužíva, čo je veľká škoda... pekne opráš a použi :)
@abul ďakujem, si milá... ja robím rolády veľmi rada :)
@izabella929 ďakujem, veru ja som tiež pečienková... toť nedávno som vysmážala bravčovú pečienku, k tomu zemiaky a tatarka úplná klasika... nerobila som to už veľmi dávno a strašne sme si pochutili :)
@dr ďakujem :)
@elysa to pripečenie nie je nutnosť, skôr taký estetický dodatok, ale treba dať veľký pozor, lebo dlhým zapekaním sa mäso vysuší, raz sa mi to podarilo a celé parenie vyšlo navnivoč :(
evusik
@kimlo celkom si ma rozosmial :) dávam ti čestné pionierske, že tomu môjmu to veľmi chutí, ak ho stretneš tak ti to potvrdí, šak dostal inštruktáž čo ti má povedať :)))) ale vážne... keď sme mali nový parák tak sme návštevám parili kuracie prsia a zemiaky aby okoštovali aké je to iné oproti klasickej príprave... a používam ho stále a často, pravda pre toho môjho je najdôležitejšie aby som parila mäso :) ináč k tomu mäsu ešte raz, mäso treba zapekať veľmi opatrne aby sa nevysušilo, alebo nezapekať vôbec... ak sa predsa len nato dáš, daj vedieť ako to dopadlo :)
mesiar50
Musim si zaobstarat parny hrniec, lebo tvoja rolada
mi velmi pritahuje oci.!Gratulujem, pekna praca.
marcel83
Velmi pekna praca. Dalo by sa to aj z vykosteneho kurcata, ze?
evusik
@mesiar50 ja som veľký propagátor parného hrnca, nielen, že je to zdravé varenie ale pre mňa hlavne rýchle a bez starosti... nastavím časovač a o nič sa nemusím starať, nemusím sa báť že mi to prihorí, vykypí, že sa mi zemiaky rozvaria a pod. preto mám takéto varenie rada... treba si nato ale zvyknúť - to je jasné :)
@marcel83 ja som túto roládu robila z vykosteného kuraťa... ja totiž kupujem len kurčatá, doma ich vykostím a dám do mrazáka zvlášť prsia, stehná, krídla a zbytok zvlášť na polievku - je to ekonomickejšie, čiže lacnejšie :) ináč túto roládu som robila s pŕs ale ešte lepšia je z vykostených stehien
kimlo
Ďakujem, dnes sme sa stretli a povedal mi vsetko presne podľa Tvojich inštrukcií... Asi oprášim parný hrniec a vyskúšam, o výsledku budem informovať...
zitar
Krásna prácička a pre mňa dobrá inšpirácia na zajtrajší obed.
evusik
@kimlo veď mi doma referoval :-) dúfam, že sa ti zadarí...
@zitar teším sa, že som ťa inšpirovala :)
marika21
Foto pekné, taktiež popísané perfektne. Už len vyskúšať. Ja som naparovala knedle, parené buchty, karfiol, brokolicu. KK5*
ada13
je skoda,ze tolko ludi parak malo vyuziva.ja som si prvy kupila asi pred 10.rokmi a odvtedy je to moj najvernejsi pomocnik v kuchyni,kedze som tam vacsinou sama a odvtedy uz mam 2 nove,lebo ten prvy mi uz dosluhuje,takze ludia,pouzivajte!!!ale spat k receptu - vyzera uzasne a uz sa chystam ho vyskusat.samozrejme potom napisem ako chutilo.
evusik
@ada13 aj ja mám parák nejakých 10-11 rokov a nedám naň dopustiť... tiež ho vychvaľujem kade chodím :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia