
Rýchly obed alebo čo chladnička dala
Keďže som mala pred skúškou, potrebovala som uvariť obed, ktorý by bol hotový rýchlo, ...

Polievka z červenej šošovice
Pokiaľ ste ju ešte neochutnali, tak je na to najvyšší čas. Skutočne stojí za to!...

Bravčové koleno na čiernom pive s chlebom
Tento recept je vlastne predchodca gulášu, keď ešte nebola paprika. Používala sa rasca a zahusťovalo...

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Polievka z tekvicových jadierok a tekvicový prívarok so zemiakmi a volským okom
D nes som prvý krát vzala zo záhrady mladú tekvicu. Chcela som spraviť tekvicový prívarok...

Zapekaná cuketa
Tento recept mám dávno-pradávno od kolegyni. Keď je čas tekvíc a cukiet, robievam ho často....

Hlivový guláš
Recept je z knižky Slovegán, guláš je výborný, ja som ešte pridala 1 mrkvu, ...

Jogurtové halušky s tvarohom a údenou slaninkou
Dávno sme nemali halušky s tvarohom a veľmi ich ľúbime. Pripravila som ich však síce s...

Šampiňónový paprikáš so špenátovými haluškami
Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a orestujeme. Pridáme mletú papriku, zalejeme vývarom a...

Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici
Placky sú vďačné jedlo, existujú v nespočetnom množstve rôzneho zloženia. Tieto sú bez múky, ...

Cesnakové špagety
tento recept mám z relácie " varím, varíš, varíme" spred asi 15 tich rokov, ...

Bravčová panenka v lístkovom ceste s vínovou redukciou
Na tento recept som sa chystala už veľmi dlho, kým som nabrala odvahu vdaka výdatnému povzbudzovaniu...

Liptovský švábovník
Cesto: Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások a spolu s ostatnými surovinami spolu vypracujeme polotuhé...

Klobásová polievka à la Szoky
Nechali sme sa inšpirovať maďarskou kuchyňou a je výborná, ochutnajte.

Podplamenník alebo slovenská pizza
Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam....

Malinovo-ríbezľová marmeláda
Milujem džemy a podobne, a tohto roku sme mali veľmi veľmi veľa malín, pomaly každý...

Jemná šafránová omáčka na těstoviny
Už jste vyzkoušeli šafrán? Můžete začít třeba touto omáčkou . Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot....

Maslová tekvica s fazuľou
Dnes som mala lenivý deň. Prechádzka krásnou zasneženou krajinou, lebo dnes od večera do rána...

Šampiňónové rizoto s pórom
Recept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom však patrí...

Omáčka na gnocchi
Počas týždňa som si do práce pripravila gnocchi s toutou hubovou omáčkou. Inšpirácia z prvej knihy...

Cestoviny s pórom
Pór umyjeme, prekrojíme po dĺžke a nakrájame. Na panvicu dáme olej a cesnak na drobno...

Morčacie prsia so šampiňónmi
Morčacie prsia som si umyla, očistila od nežiadúcich častí , prerezala a naklepala. Z...

Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami
Výborné vegetariánske jedlo - dusené tofu s paprikou a paradajkou, dochutené majoránom a tymiánom, zjemnené...

Mrkvová polievka (diétna)
Tento recept som našla v dákom diétnom časopise, rýchla, hustá a sýta...

Pohorelské tľapkance
Zemiaky a múka majú v slovenskej kuchyni nenahraditeľné miesto. Majka a Jožko nám ukážu, ako...

Pečená jaternica so zemiakovou kašou
Kto by nemal rád jaternice... ja ich ozaj mám rada a mám ich vždy čerstvé, aj keď...

Hovädzina na panvici
Narežeme si na plátky hovädzie maso z obidvoch strán ho okoreníme a na masle a panvici pomaly...

Morčacia dusená šunka
Dobrá šunka nikdy nie je zlá ... sa hovorí :) A keď si ju urobíme doma,...