Kváskové dalamánky
História dalamánkov siaha až do 18. storočia. V roku 1741 francúzsko-bavorské vojská skoro bez boja...
Tarhoňové „rizoto“ s kuracím mäsom
Dáme variť tarhoňu podľa návodu na obale. Kým sa tarhoňa varí, pripravíme omáčku.
Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Výborná omáčka, ktorú si pripravíte rýchlo a veľmi jednoducho. U nás doma patrí medzi najobľúbenejšie...
Kuracie prsia plnené s camembert syrom
Podobny recept som videla na internete. Trochu som si ho zmenila.
Teľací roastbeef so šípkovou omáčkou a plnenými pečenými zemiakmi
Konečne manžel kúpil čerstvé teľacie, tak som sa pustila do toho... :)
Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou
Mäsové rolády sú moje obľúbené jedlo. Dajú sa pripravovať na veľa spôsobov a vlastne nikdy nie...
Španielske Albondigas z Andalúzie - mäsové guľôčky v paradajkovej omáčke
Albondigas sú veľmi obľúbené nielen v Andalúzii, ale v celom Španielsku, robia sa takmer od...
Segedínsky guláš
V slovenských domácnostiach veľmi obľúbená klasika z kyslej kapusty a bravčového mäsa, ktorá dodá telu množstvo...
Grilovaná panenka plnená sušenými slivkami
Keďže má dnes môj manžel narodeniny, rozhodla som sa mu pripraviť niečo fajnové:)
Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...
Krkovička pre vítanú návštevu
Tento recept som dostala pod takýmto názvom, preto ho aj tak uvádzam. V pôvodnom recepte...
4 x sekaná pre mlsné jazýčky
Rodinná oslava, veľa hladošov a 4 jedlá z jednej zmesi. :-)
Vajce s múkou
Recept pochádza od mojej mamy. Vajce s múkou mám veľmi rád, lebo sú to rýchle...
Bravčové karé s lečom
Mám rada zeleninu. Recept mám už dlho, takže vôbec neviem, či som to vymyslela...
Segedínsky guláš s klobásou
Tento segedín je vylepšený pikantnou chuťou čabajky. Zmení ho v delikatesu.
Rozplývajúce sa mäsko
Mäso sa rozplýva v ústach a mám pocit, že asi aj vo vzduchu, lebo obsah...
Najrýchlejšia zabíjačka
Tip na superrýchlu večeru alebo obed. A tiež tip pre trošku lenivejších... :-)
Čínske rezance
Chutia úplne ako z ázijského bistra, no nie je v nich žiadne mäso ani vajíčka =P
Zemiaky zapekané s bryndzou
Dlho som uvažoval ako upiecť zemiaky s bryndzou. Tak aby nám to chutilo a zachovalo chuť...
Cestoviny s kuracím mäsom a so zeleninou
Keďže som musel držať pečeňovú diétu, kde sa nemôže na varenie používať tuk, tak som...
Chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom
Pre všetkých, ktorý ste už presladený koláčikmi, a radšej by ste si dali niečo zdravšie...
Rybacie fašírky so šalátom z červenej repy
Momentálne mám červeno repové obdobie, preto najprv bol šalát a potom som rozmýšľala čo k tomu......
Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu
Toto je veľmi rýchlo hotové jedlo a prekvapivo chutné. Netreba naň žiadne špeciálne suroviny.
Segedínsky guláš
Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou,...
Bravčová krkovička s cesnakom
Tento recept je môj vlastný a pripravujem ho na nedeľný obed. Je vynikajúci a veľmi chutný a...