Údená krkovička so zemiakovým prívarkom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 22. júna 2014

Obed pripravený pre silnejšie polovičky našej rodiny, takže žiadna diéta...

4-5
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g (uvarená)
Prívarok:
4-5 ks
3 strúčiky
 štipka
2 ks
3 ks
Na zápražku:
100 g
3 pl
5 dcl
3 dcl
 štipka
Ostatné:
 na volské oká




Postup

  1. 1

    Údenú krkovičku nad parou uvaríme, dávam na naparovacie sitko, nalejem vodu, dám do tlakového hrnca a naparujem 1 hodinu. Do vody pridám bobkový list aj čierne korenie.

    Údená krkovička so zemiakovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po hodine je mäso hotové a šťavnaté... Nám takáto príprava vyhovuje, lebo údenina nie je rozmočená...

    Údená krkovička so zemiakovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, zalejeme 0,5 vody z údeniny, pridáme pretlačený cesnak a štipku kôpru, ale naozaj len štipku, lebo nevaríme kôprovú omáčku...

    Údená krkovička so zemiakovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    z masla a múky si pripravíme zápražku, posypeme štipľavou paprikou a zalejeme mliekom a smotanou....zápražku miešame, aby nevznikli hrčky....

    Údená krkovička so zemiakovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vlejeme do uvarených zemiakov a povaríme, do mierne vychladnutého prívarku u nás pridáme ocot, ak nemáte radi kyslý prívarok, tak tento krok vynechajte...A už si potom spravíme len volské oko a nachováme chlapov...

    Údená krkovička so zemiakovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A tu máme niečo pre nežnejšiu časť rodiny...morčacie medailónky s restovanou zeleninou. Ja to mám najlepšie môžem obe varianty :-)

    Údená krkovička so zemiakovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
taketo veci ako udena krkovicka,by sa tu nemali davat-prilis drazdi chutove kanaliky,je to dobrota sama o sebe.
jozka2
nooo,ani tie medailonky nie su na zahodenie,pre tu krkovicku som ani medailonky nevidela.
kukulienka71
Obe jedlá sú vynikajúce, si výborná kuchárka! Parenie údeného mäsa určite vyskúšam, zdá sa mi to dobrý nápad. Potom si ho dala trochu do tej tekutiny, ako vidím na obr.3? V poháriku to zelené na poslednom obr. je smoothie? vyzerá tiež výborne:-)5*,KK
zuzanka1367
@kukulienka71...ke ď som mäso pokrájala, tak som ho vložila do vývaru, aby nevyschlo pokiaľ bolo horúce...to zelené je smoothie, máš skvelé oko :-)...zostava: uhorka, rukola, prezretý zamrznutý banán...keby ste boli poblíž rada Vás ponúknem, ďakujem za pochvalu...je to pohladenie duše