Foto: babav
Chutny cibulovy kolac .
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
1 ks |
|
Plnka: | |
3 ks čerstvé |
|
1 salka |
|
2 salky strúhaný |
|
1 cl |
|
1/2 cl |
|
1/4 cl |
|
2 ks nakrajana |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Okruhlu formu vystelieme cestom na paj,popichame vidlickou a vlozime do vyhriatej rury. Predpekame 12 minut.
-
2
2 velke cibule nakrajame na hrubo posolime ,okorenime chili paprikou a skaramelizujeme na miernom ohni.
-
3
Na plnku potrebujeme :
-
4
Vajcia vyslahame so smotanou muskatovym orechom a ciernym korenim.Primiesame syr a nakoniec vychladnutu cibulu.
-
5
Nalejeme do formy s predpecenym cestom.Ozdobime paradajkami.
-
6
Pecieme 30 minut v rure predhriatej na 190 stupnov C.
-
7
Servujeme teply s prilohou podla chuti (kysle sterilizovane uhorky).
@alexdidi ,ja peciem quiches casto ....namiesto cibule pouzivam aj udusene hribiky,alebo spenat,podla toho co mam po ruke.
@salinka , pajove cesto nezatazujem,predpekam iba kratko ,troska sa scvrkne ,ale v tomto kolaci to nevadi .Zatazujem keramickymi gulkami iba ak sa korpus musi piect dlhsie .@zdenkas ,na tento kolac listkove cesto nepouzivam,plnka je prilis riedka ,mam obavy ,ze cesto by ostalo na spodku vlhke .
@bejgi , veď hotový strúhaný syr je aj u nás, aj parmezán aj tie ostatné tvrdé syry, ešte si ich nevidela?