Slaná kniha

barboraklukava - bez fotkybarboraklukava, 9. novembra 2014

Tortička pre môjho najlepšieho krstného k narodeninám :)

180 minút
príprava

Suroviny

Šalát:
2 x 340 gramov
2 x 470 gramov
8 kusov
2 x 500 mililitrov
600 gramov
2 kusy
1 kus
Ozdoby:
300 gramov
1 teglík (alebo iná )
6 plátkov
14 koliesok
20 koliesok
21 koliesok
1 kus
1 kus
1 kus
2 kusy
1 balenie
6 kusov




Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobíme šalát, najlepšie deň vopred aby nám cez noc stuhol v chladničke. V miske zmiešame nakrájanú jemnú salámu na kocky s hráškom, mrkvou a kukuricou (vodu zlejem), pridáme natvrdo uvarené vajíčka, ktoré si pretlačíme cez mriežku. Pridáme majonézu, všetko spolu zmiešame. V hrnčeku si pripravíme želatínu podľa návodu. pred vyliatím do šalátu do nej pridáme jeden zeleninový bujón. Takto pripravený šalát vylejeme do pripravenej nádoby. Ja som použila tortovú formu, do ktorej som si dala mikroténový sáčik aby mi išla ľahšie vytiahnuť.

  2. 2

    Stuhnutý korpus na druhý deň vytiahneme z chladničky a začneme ozdobovať. Najskôr si vrch potrieme bánoveckou nátierkou. Potom ozdobíme 3 strany torty s plátkovým syrom a jednu so šunkou. Potom začneme robiť salámové ružičky. Na jednu ružičku z jemnej salámy som použila 7 koliesok, na ružičku zo salámu pikant 5 koliesok a na ružičku z inoveckého salámu 3 kolieska, návod na výrobu si môžete nájsť aj na internete. S červenej a zelenej papriky som si povykrajovala lístky. Pre lepšiu stabilitu si môžete ružičky pripevniť k základu špáradlami.

  3. 3




    Nakoniec si pokrájame olivy na kolieska a umiestnime ich uprostred torty. :)

Diskusia k receptu

jozka2
Barborka,krasnu torticku si mu upiekla,si sikulka.5
olinka12
obdivujem krásne už som si tortičku uložila a dúfam, že dostanem odvahu zať bude mať narodeniny a sladké nemá veľmi rád tak by som radšej spravila niečo takéto veľmi pekné hodnotím veľmi dobre
06bery
Veľmi dobrý nápad,nie každý ma rád sladké:-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia