Zapečený Brie s medom a orechami

pitrb - fotkapitrb, 14. februára 2014
Zapečený Brie s medom a orechami
Foto: pitrb

Tento recept ma naučil jeden talian žijúci v Kanade počas študijného pobytu v Lisabone. Tento recept pripravil počas jednej party a zmizol ako prvý. Zobraziť celý popisTento recept ma naučil jeden talian žijúci v Kanade počas študijného pobytu v Lisabone. Tento recept pripravil počas jednej party a zmizol ako prvý. Hlavne sa netreba báť tej kombinácie a vyskúšať to. Výsledok fakt stojí za to.

2
porcie
32 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
150-200 g (vlašské, kešu, mandle, hrozienka, a pod.)
200 ml
2 PL
2 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Recept je veľmi jednoduchý a nie je na ňom čo pokaziť. Brie položíme do zapekacej misy, zasypeme orechmi, polejeme medom a na záver osolíme. Nebojte sa množstva tej soli, je to potrebné, ja dokonca dávam ešte viac.

    Zapečený Brie s medom a orechami  - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme na 200 stupňoch približne 20 - 30 min. Treba hlavne sledovať aby sa orechy navrchu nespálili. Podávame ešte teplé s čerstvou bagetou a maslom. Dobrú chuť

    Zapečený Brie s medom a orechami  - obrázok 2

Diskusia k receptu

luss44
veľmi zaujímavý rcp, syry s orechami obľubujem. Trochu ma mätie tá soľ, čo to urobí s medom?
pitrb
Kombinácia sladkého a slaného bude vždy zaujímavá podľa môjho názoru. Samozrejme, že je to individuálne a netreba to prehnať so soľou aby sme to nepresolili, ale na druhej strane netreba ani šetriť. Tie PL soli by mali byť normálne, nie kopcom.
luss44
@pitrb , tak dám na Teba a vyskúšam. Brie som už kupovala, chutí mi, tak to urobím. Pri oškvarkových pagáčoch so slivk.lekvárom som tiež trochu pochybovala, ale výsledok bol skvelý. Vďaka za tip.
marianne
..pri tej sladkej študentskej zmesi som sa trošku zháčila,ale nevyskúšam-neviem:-) zapekané a grilované syry u nás idú
pusta
veľmi pekný recept, brie je vynikajúci syr +med + mandle - výborná chuťová kombinácia.
denyany
Výborný typ na večeru. Toto určite vyskúšam.:-)
babidka
Kombinaciaq syra a orechov mam rada a tak ma laka , aby som skusila aj tento recept . Sama som zvedava ako bude to chutit- med a sol som veru este neskusala ....Uvidime :-)
canadabc
super kombinacia dakujem za recept..ja robievam brie s figovym chutney..tiez dobre
katka78
Bolo to výborné, ďakujem za recept! Trošičku ma tam rušili lieskovce, nabudúce ich vynechám, ale to už je o osobných preferenciách. Veľmi chutné a sýte :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia