Zapečený Brie s medom a orechami

pitrb - fotkapitrb, 14. februára 2014
Zapečený Brie s medom a orechami
Foto: pitrb

Tento recept ma naučil jeden talian žijúci v Kanade počas študijného pobytu v Lisabone. Tento recept pripravil počas jednej party a zmizol ako prvý. Hlavne sa netreba báť tej kombinácie a vyskúšať to. Výsledok fakt stojí za to.

2
porcie
32 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
150-200 g (vlašské, kešu, mandle, hrozienka, a pod.)
200 ml
2 PL
2 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Recept je veľmi jednoduchý a nie je na ňom čo pokaziť. Brie položíme do zapekacej misy, zasypeme orechmi, polejeme medom a na záver osolíme. Nebojte sa množstva tej soli, je to potrebné, ja dokonca dávam ešte viac.

    Zapečený Brie s medom a orechami  - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme na 200 stupňoch približne 20 - 30 min. Treba hlavne sledovať aby sa orechy navrchu nespálili. Podávame ešte teplé s čerstvou bagetou a maslom. Dobrú chuť

    Zapečený Brie s medom a orechami  - obrázok 2

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Kombinácia sladkého a slaného bude vždy zaujímavá podľa môjho názoru. Samozrejme, že je to individuálne a netreba to prehnať so soľou aby sme to nepresolili, ale na druhej strane netreba ani šetriť. Tie PL soli by mali byť normálne, nie kopcom.
@pitrb , tak dám na Teba a vyskúšam. Brie som už kupovala, chutí mi, tak to urobím. Pri oškvarkových pagáčoch so slivk.lekvárom som tiež trochu pochybovala, ale výsledok bol skvelý. Vďaka za tip.
Kombinaciaq syra a orechov mam rada a tak ma laka , aby som skusila aj tento recept . Sama som zvedava ako bude to chutit- med a sol som veru este neskusala ....Uvidime :-)
Bolo to výborné, ďakujem za recept! Trošičku ma tam rušili lieskovce, nabudúce ich vynechám, ale to už je o osobných preferenciách. Veľmi chutné a sýte :-)



Pridaj komentár k receptu: