Syrové krekry
Syrové krekry

Parmezánové kolieska s korením

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 20. decembra 2022
Parmezánové kolieska s korením
Foto: Kulinární studio MAFRA

Keď už budete mať vianočné sladkosti napečené aj do zásoby, iste zatúžite aj po tomto chrumkavom slanom pečive. Krekry sú veľmi chutné a pritom Zobraziť celý popisKeď už budete mať vianočné sladkosti napečené aj do zásoby, iste zatúžite aj po tomto chrumkavom slanom pečive. Krekry sú veľmi chutné a pritom jednoduché na prípravu.

40 ks
porcií
25 (+ odležanie) minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
70 g
45 g mleté
100 g
1/2 ČL
1 ks
2 PL studená
1 ČL
1 ČL
Na dokončenie:
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme do veľkej misy a dobre premiešame s nastrúhaným parmezán a pomletými vločkami. Pridáme na kúsky nakrájané vychladené maslo, soľ, žĺtok, studenú vodu a vypracujeme pevné cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na polovice a do jednej zapracujeme nasekaný tymian a drvený fenikel. Cestá zabalíme do fólie a necháme hodinu odležať v chladničke.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 180 °C. Odležané cestá vyvaľkáme na pláty hrubé asi 3 mm a vykrajujeme z nich kolieska s priemerom 5 cm. Rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie.

  4. 4

    Povrch koliesok potrieme rozšľahaným bielkom a kolieska z čistého, neochuteného cesta posypeme drveným korením štyroch farieb. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia