Parmezánové kolieska s korením
mesačník Varecha, 20. decembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Keď už budete mať vianočné sladkosti napečené aj do zásoby, iste zatúžite aj po tomto chrumkavom slanom pečive. Krekry sú veľmi chutné a pritom Zobraziť celý popisKeď už budete mať vianočné sladkosti napečené aj do zásoby, iste zatúžite aj po tomto chrumkavom slanom pečive. Krekry sú veľmi chutné a pritom jednoduché na prípravu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme do veľkej misy a dobre premiešame s nastrúhaným parmezán a pomletými vločkami. Pridáme na kúsky nakrájané vychladené maslo, soľ, žĺtok, studenú vodu a vypracujeme pevné cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na polovice a do jednej zapracujeme nasekaný tymian a drvený fenikel. Cestá zabalíme do fólie a necháme hodinu odležať v chladničke.
- 3
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Odležané cestá vyvaľkáme na pláty hrubé asi 3 mm a vykrajujeme z nich kolieska s priemerom 5 cm. Rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie.
- 4
Povrch koliesok potrieme rozšľahaným bielkom a kolieska z čistého, neochuteného cesta posypeme drveným korením štyroch farieb. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút.
Tiež syrové krekry:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu