Teplý fazuľový koláč

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Teplý fazuľový koláč Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
20 min
príprava
40 min
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
125 g
1 ks
3 g
1 PL
Plnka:
500 g (rôzne druhy) uvarená
150 ml
3 ks
1 strúčik
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Maslo necháme zmäknúť, primiešame ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Necháme odpočívať pol hodiny v chladničke.

  2. 2

    Hotové cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a vystelieme ním formu. Vidličkou cesto poprepichujeme, aby sa netvorili vzduchové bubliny. Na cesto uložíme uvarenú fazuľu.

  3. 3

    Zo smotany, z vajec, cesnaku, korenia, zo soli a saturejky vymiešame zmes, ktorou zalejeme fazuľu vo forme. Pečieme pri 160 °C asi 40 minút. Koláč podávame teplý s kyslou smotanou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist