Fazuľový koláč
Fazuľový koláč

Teplý fazuľový koláč

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2017
Teplý fazuľový koláč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
125 g
1 ks
3 g
1 PL
Plnka:
500 g (rôzne druhy) uvarená
150 ml
3 ks
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo necháme zmäknúť, primiešame ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Necháme odpočívať pol hodiny v chladničke.

  2. 2

    Hotové cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a vystelieme ním formu. Vidličkou cesto poprepichujeme, aby sa netvorili vzduchové bubliny. Na cesto uložíme uvarenú fazuľu.

  3. 3

    Zo smotany, z vajec, cesnaku, korenia, zo soli a saturejky vymiešame zmes, ktorou zalejeme fazuľu vo forme. Pečieme pri 160 °C asi 40 minút. Koláč podávame teplý s kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
pripomina mi to nas prvy kolac. tiez bol s fazulkami a masom. bol to taky nas prvy pokus no vydaril sa. zboznujem taketo typy kolacov. palec hore
@Vyola (29.11.2017 15:02)

noaa, tiez sme sa najskor cudovali, ake recepty sa v nom daju pripravit, no je to parada. kolace, maso, udeniny, proste vsetko. ono to ani nie je grilovanie ale styl varenia :)
@Barbrina (29.11.2017 15:15)
Ahaa, tak super potom. Budem si mo musieť vygoogliť ako vidím. Znie to lákavo. Však idú aj Vianoce, tak možno ako darček, by to bol skvelý nápad. Díkičko

Pridaj komentár k receptu: