Fazuľový koláč
Fazuľový koláč

Teplý fazuľový koláč

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2017
Teplý fazuľový koláč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
125 g
1 ks
3 g
1 PL
Plnka:
500 g (rôzne druhy) uvarená
150 ml
3 ks
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo necháme zmäknúť, primiešame ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Necháme odpočívať pol hodiny v chladničke.

  2. 2

    Hotové cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a vystelieme ním formu. Vidličkou cesto poprepichujeme, aby sa netvorili vzduchové bubliny. Na cesto uložíme uvarenú fazuľu.

  3. 3

    Zo smotany, z vajec, cesnaku, korenia, zo soli a saturejky vymiešame zmes, ktorou zalejeme fazuľu vo forme. Pečieme pri 160 °C asi 40 minút. Koláč podávame teplý s kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

nadas
A forma má aký priemer? Alebo je to jedno?
redakcia
@Nadas (23.11.2017 12:05)

Forma má priemer 28 cm, ale ak dáte trošku menšiu či väčšiu, nič sa nestane.
marianne
Aj pekne to vyzerá, aj výborná môže byť. Mne sa veľmi páči.
barbrina
pripomina mi to nas prvy kolac. tiez bol s fazulkami a masom. bol to taky nas prvy pokus no vydaril sa. zboznujem taketo typy kolacov. palec hore
vyola
@Barbrina (29.11.2017 12:35)

Ako to ste v grile robili kolac? Heh to si nejak neviem predstaviť :)
barbrina
@Vyola (29.11.2017 15:02)

noaa, tiez sme sa najskor cudovali, ake recepty sa v nom daju pripravit, no je to parada. kolace, maso, udeniny, proste vsetko. ono to ani nie je grilovanie ale styl varenia :)
vyola
@Barbrina (29.11.2017 15:15)
Ahaa, tak super potom. Budem si mo musieť vygoogliť ako vidím. Znie to lákavo. Však idú aj Vianoce, tak možno ako darček, by to bol skvelý nápad. Díkičko

Zaujímavé video z archívu TV Varecha