Teplý fazuľový koláč
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2017
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Maslo necháme zmäknúť, primiešame ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Necháme odpočívať pol hodiny v chladničke.
- 2
Hotové cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a vystelieme ním formu. Vidličkou cesto poprepichujeme, aby sa netvorili vzduchové bubliny. Na cesto uložíme uvarenú fazuľu.
- 3
Zo smotany, z vajec, cesnaku, korenia, zo soli a saturejky vymiešame zmes, ktorou zalejeme fazuľu vo forme. Pečieme pri 160 °C asi 40 minút. Koláč podávame teplý s kyslou smotanou.
Tiež fazuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Forma má priemer 28 cm, ale ak dáte trošku menšiu či väčšiu, nič sa nestane.
Ako to ste v grile robili kolac? Heh to si nejak neviem predstaviť :)
noaa, tiez sme sa najskor cudovali, ake recepty sa v nom daju pripravit, no je to parada. kolace, maso, udeniny, proste vsetko. ono to ani nie je grilovanie ale styl varenia :)
Ahaa, tak super potom. Budem si mo musieť vygoogliť ako vidím. Znie to lákavo. Však idú aj Vianoce, tak možno ako darček, by to bol skvelý nápad. Díkičko