Foto: havino
Videla som, skúsila som, ponúkam na inšpiráciu.
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme vláčne nelepivé cesto, tekutiny pridávame postupne, nie naraz podľa tuhosti cesta, radšej mierne tuhšie nech je, aby sa dobre plietlo a následne pri kysnutí neroztekalo. Vypracované cesto dáme vykysnúť, mne kyslo 40 min.
-
2
Vykysnuté cesto preložíme na podložku, premiesime a rozdelíme na 6 bochníkov.
-
3
Následne každý jeden bochník, rozdelíme na 3 časti a z každej časti urobíme šúľok. Tri šúľky si hore spojíme podľa foto a už podľa ľubovôle a chuti prekryjeme šúľky pršutom, anglickou slaninou. Buď jeden šúľok, alebo dva, ako je na foto, alebo aj všetky tri. Ja som išla na istotu, včera som kúpila pršút na tento účel a záhadne polovica ešte večer vraj pri futbale zmizla. Do obchodu sa mi už bežať nechcelo.
-
4
Keďže som ho mala málo, aj jeden musel byť len zamotaný.
-
5
Prepletieme do pletienok, konce zahneme do spodu, nič sa nelepí, normálne sa s tým pracuje, uložíme na plech a necháme 20 min podkysnúť. Po 20 min potrieme osoleným vajíčkom, posypeme semiačkami podľa chuti.
-
6
Pečieme podľa zvyku a znalosti svojej rúry. Ja som piekla horkovzduchom na 180 C.
,,,a pekárne, hypermarkety, obchodu môžu blednúť závisťou a
zavrieť :-)))
úžasné pohostenie aj pre návštevy.
@afataga , nervy odlož bokom pri pletení, na čo sú ti pri tom? to je len relax, ešte ich zapletieš do pleteniek :-)
@Evi , presne, Ľuboš pomáhal a Ľubo pojedol :D, čo ti poviem, ved vieš