
Szegedské halászlé
Kaprovi odrežeme hlavu a vyfiletujeme ho. Mäso nakrájame na kocky a odložíme do chladničky. Do...

Tekvicové palacinky plnené tvarohom so šunkou
dosť bolo na nejaký ten deň baklažánov, deti ma už nenávidia!!/ ale stačí slovko vydediť či...

Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky
Mame velmi radi spicatu kapustu. Pripravujem ju vzdy na jednoduchy, rychly sposob. Tak dufam,...

Výborná olejová bábovka
žltky vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a...

Ríbezľový džem s vanilkou
Ríbezle umyjeme, osušíme, odstopkujeme, popučíme a dáme variť. Vanilku nastrúhame.

Kalábrijský rezeň s baklažánom
Bravčové stehno alebo karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme, z jednej strany...

Snehové ozdoby na stromček
Ked´som bola malá pamätám sa, že sme mávali ozdoby snehové, trošku som sa povŕtala ...

Perníčky, které jsou hned měkké
Uděláme těsto a dáme ho do lednice přes noc. Pak vyválíme a vykrájíme tvary. Upečeme na...

Vianočné čokoládové rezy
Tento zákusok pečiem pri príležitostiach, kedy chcem upiecť niečo výnimočne dobré. Čaro Vianoc je práve...

Smotanovo-ovocný zákusok
Tento koláč ma znamenitú letnú príchuť – nie je suchý ani presladený, je svieži a jednoduchý...

Koláč s makom
V recepte sú uvedené prísady na normálny koláčik. Ja som piekla z polovičnej dávky v...

Baranie rohy s hrozienkami
Baranie rohy s hrozienkami sú výbornou pochúťkou ku rôznym pečeným mäsám alebo klobáse. Hrozienka zjemnia ostrú...

Dusený pór
Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to...

Ryžová polievka (tridóšická)
Ľahká, jednoduchá, rýchla a lahodná, vhodná pre každého, zdravého či chorého. Tridóšické jedlo...

Karfiol pečený v rúre
Vedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som...

Pistáciové kivi rezy so šľahačkou
Opäť jeden recept, ktorý som si sama poskladala podľa svojej fantázie. Korpus je z pistáciového...

Ježky
... veľmi chutní a milí pichliači ...

Čoko-koko obláčik
Koláčik som nazvala obláčik preto, že je naozaj veľmi jemný, ľahký a v ústach sa rozplýva...

Morčacie stehno horné plnené
Bol som u známeho na oslave. Mal tam jahňacinu a morčacinu oboje boli rolované a plnené...

Pizzové slimáčiky
veľmi rýchly a jednoduchý recept, slimáčiky robím pomerne často, keďže chutia aj chlapom :)

Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok
Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec...

Marinovaný kapor s americkými zemiakmi
Týmto receptom som sa nechala inšpirovať priamo na obale z marinády Vitana Cesnak a bylinky. Bola...

Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom
Filetu z halibuta naporcujeme na 150 g porcie a osolíme, pokvapkáme ich zarobeným olivovým olejom s...

Krówki (poľský recept)
Tento recept mám opsaný ze starého polského časopisu " v překladu Přítelkyně ", napsala ho tam...

Hot Cross Bun - horúca krížová buchta
“Hot Cross Bun” Horúca krížová buchta. Je to sladké hrozienkové pečivo. V mnohých historicky kresťanských...

Grilovaná krkovička so šalátom z rukoly
Krkovička je veľmi chutné šťavnaté mäso, skúste rezne z krkovičky grilovať.