Foto: veganvidya
Recept inšpirovaný Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Vyskúšajte pri vianočnom pečení :-).
porcií
na 220 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
100 g (za studena lisovaný) |
|
100 ml (sójove z DM) |
|
3 PL |
|
1 čl |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ks (bio) |
|
Náplň: | |
150 g (jemne mleté) |
|
100 g |
|
z 0,5 ks bio citróna |
|
pekné polovičky na ozdobu (cca 35 ks) |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Toto je dávka na cca 35 perníčkov. Všetky suroviny dôkladne premiešame, až vznikne hladké cesto. Necháme ho 1 hod odpočinúť v teplej miestnosti.
- 2
Medzitým si pripravíme náplň zmiešaním daných surovín. Nemá byť ani príliš hustá, ani riedka.
- 3
Z cesta vyvaľkáme priamo na pracovnej ploche cez fóliu tenký plát. Vykrajujeme väčšie kolieska. Na polovicu koliesok dáme do stredu plnku. Priložíme druhou polovicou a jemne pritlačíme. (Na jedno koliesko dáme plnku a druhým ho priklopíme). Každý perníček ozdobíme polovicou orecha - orech zľahka vtlačíme. Povrch potrieme rastlinným mliekom.
- 4
Dáme na plech s papierom na pečenie ďalej od seba, lebo narastú. Pečieme pri teplote asi 220 C cca 15 min alebo v závislosti od rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu