Plnené perníčky vegan

veganvidya - fotkaveganvidya, 1. novembra 2013

Recept inšpirovaný Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Vyskúšajte pri vianočnom pečení :-).

35
porcií
15 minút
na 220 °C

Suroviny

200 g
200 g
150 g
100 g (za studena lisovaný)
100 ml (sójove z DM)
3 PL
1 čl
2 PL
1 PL
1 ks (bio)
Náplň:
150 g (jemne mleté)
100 g
 z 0,5 ks bio citróna
 pekné polovičky na ozdobu (cca 35 ks)
 na potretie




Postup

  1. 1

    Toto je dávka na cca 35 perníčkov. Všetky suroviny dôkladne premiešame, až vznikne hladké cesto. Necháme ho 1 hod odpočinúť v teplej miestnosti.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme náplň zmiešaním daných surovín. Nemá byť ani príliš hustá, ani riedka.

  3. 3

    Z cesta vyvaľkáme priamo na pracovnej ploche cez fóliu tenký plát. Vykrajujeme väčšie kolieska. Na polovicu koliesok dáme do stredu plnku. Priložíme druhou polovicou a jemne pritlačíme. (Na jedno koliesko dáme plnku a druhým ho priklopíme). Každý perníček ozdobíme polovicou orecha - orech zľahka vtlačíme. Povrch potrieme rastlinným mliekom.

  4. 4

    Dáme na plech s papierom na pečenie ďalej od seba, lebo narastú. Pečieme pri teplote asi 220 C cca 15 min alebo v závislosti od rúry.

    Plnené perníčky vegan - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia