Jarná marhuľová torta
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
150 g |
|
1 zarovnaná čl |
|
75 g |
|
1 bal |
|
štipka |
|
1 ks |
|
75 g (alebo margarín) |
|
Na náplň: | |
480 g (odkvapkaný) |
|
2 bal (po 40 g) |
|
200 g |
|
500 ml |
|
500 g |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal |
|
250 ml |
|
2 zarovnané PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vajce a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme 2/3 cesta a vložíme na dno vymastenej formy (Ø 26 cm). Zo zvyšku cesta vytvarujeme dlhší valček a rukou pritlačíme k okraju formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 3 cm. Formu odložíme asi na 20 minút do chladničky.
- 2
Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Zlaté klasy pripravíme podľa návodu na obale, avšak s 200 g cukru a 500 ml mlieka. Do horúceho krému metličkou ihneď vmiešame tvaroh a náplň rovnomerne rozotrieme na cesto.
- 3
Na povrch naukladáme marhule nakrájané na plátky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 4<br /><br /> Doba pečenia: asi 40 minút
- 4
Tortu necháme vychladnúť.
- 5
Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou z kompótu a cukrom podľa návodu na obale a nanesieme na marhule. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu