Jarná marhuľová torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 9. apríla 2016
Jarná marhuľová torta
Foto: droetker

Komerčný recept

50 minút
príprava
40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g
1 zarovnaná čl
75 g
1 bal
štipka
1 ks
75 g (alebo margarín)
Na náplň:
480 g (odkvapkaný)
2 bal (po 40 g)
200 g
500 ml
500 g
Na ozdobenie:
1 bal
250 ml
2 zarovnané PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vajce a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme 2/3 cesta a vložíme na dno vymastenej formy (Ø 26 cm). Zo zvyšku cesta vytvarujeme dlhší valček a rukou pritlačíme k okraju formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 3 cm. Formu odložíme asi na 20 minút do chladničky.

  2. 2

    Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Zlaté klasy pripravíme podľa návodu na obale, avšak s 200 g cukru a 500 ml mlieka. Do horúceho krému metličkou ihneď vmiešame tvaroh a náplň rovnomerne rozotrieme na cesto.

  3. 3

    Na povrch naukladáme marhule nakrájané na plátky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 200 °C
    Teplovzdušná rúra: 180 °C
    Plynová rúra: stupeň 4

    Doba pečenia: asi 40 minút

  4. 4

    Tortu necháme vychladnúť.

  5. 5

    Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou z kompótu a cukrom podľa návodu na obale a nanesieme na marhule. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

    Jarná marhuľová torta - obrázok 5

Diskusia k receptu