Pečená hliva a šalát s mangom a špargľou fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
300 g |
|
|
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|
1/4 hrnčeka |
|
Šalát: | |
3 ks |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1 zväzok |
|
|
|
Zálievka: | |
1/5 hrnčeka |
|
1/5 hrnčeka |
|
1/5 hrnčeka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Rozmarín a majorán nasekáme.
-
2
Pridáme tri roztlačené strúčiky cesnaku,
-
3
soľ, čierne korenie a olivový olej. Premiešame.
-
4
Hlivu uložíme do uzatvárateľnej nádoby a pridáme pripravenú marinádu, premiešame a uložíme na chladné miesto. Ja som nechala hlivu marinovať cez noc.
-
5
Pripravenú hlivu rozložíme na pekáč a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 15 - 20 minút. Posledných pár minút som rúru prepla na horný gril.
-
6
Šalát: Papriku nakrájame na kocky.
-
7
Preložíme do väčšej misy.
-
8
Na drobno nakrájame červenú cibuľu
-
9
a mango. Pridáme k paprikám.
-
10
Špargľu umyjeme, nakrájame na menšie kúsky
-
11
a v osolenej vriacej vode povaríme 2 minúty. Ihneď schladíme v ľadovej vode.
-
12
A pridáme ju do šalátu.
-
13
Suroviny na zálievku zmiešame a šalát ňou zalejeme. Na záver pridáme petržlenovú vňať.
-
14
Inšpiráciou pri príprave šalátu mi bol tento recept.
špargľu dávam do šalátov surovú, nám tak chutí najviac, mňam
@zirafninka preco mi to robis? Takyto recept som musela teraz v noci najst. No musim co najskor urobit.