Donauwelle fotorecept

camille - fotkacamille, 1. januára 2014
Donauwelle (fotorecept)
Foto: camille

Tento chutný zákusok pochádza z Nemecka a je tu veľmi obľúbený. Keďže môj partner je Nemec a stále odo mna chcel aby som mu Zobraziť celý popisTento chutný zákusok pochádza z Nemecka a je tu veľmi obľúbený. Keďže môj partner je Nemec a stále odo mna chcel aby som mu ho upiekla, no ja som nemala ani tušenie co donauwelle je, tak som si vyhľadala tento recept na nemeckých stránkach, prelozila som si ho do slovenčiny a teraz je dosť často na našom stole. Snáď sa bude páčiť aj vám a obľúbite si ho tiež.

20
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

720 ml (odkvapkane)
500 g
1 bal.
5 ks (veľkosť M)
350 g
1 ks
500 ml + 3 PL
2 ČL
1 bal.
300 g
20 g (cera)
 39x39




Postup

  1. 1

    V mojom recepte nespecifikujem muku ani maslo, lebo tu v Nemecku neviem zohnat rovnaké potraviny ako na Slovensku. Vy co máte skúsenosti, tak uz viete ake maslo a muku použiť. Ti co začínajú tak pre vás by som odporučila polohrubu muku a heru , pripadne obyčajne maslo. Všetky potraviny na pečenie musia mat izbovu teplotu a ako prve si uvarim puding aby sa stihol vychladnut na izb. teplotu. Varím ho klasickým spôsobom, 500 ml mlieka, 50 g cukru povarim 1 min., alebo podla navodu. Kľudne môžete použiť aj zlatý klas. Potom vyslaham 250g masla, 1 vanilkovy cukor a 225g kryštál. cukru na hladký krém. Do tohto postupne,striedavo zaslahavam cele vajíčka, muku zmiesanu s praskom do peciva a 3 PL mlieka.

    Donauwelle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    1/2 cesta rozotriem na plech.

    Donauwelle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do druhej polovice pridam kakaovy prasok, poriadne ho zapracujem a rozotriem na prve cesto.

    Donauwelle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na to pravidelne poukladam odkvapkane čerešne a dám piect do vyhriatej rúry nasledovne: 175 stupnov / elektrická rúra a 150 stupňov / plynový rúra, alebo stupeň č. 2 cca 25-30 min.

    Donauwelle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa mi kolacik upecie tak do vychladnuteho pudingu zaslaham 250g masla. Slaham tak dlho, kým sa cela masa nezjednoti a potom ju dám stúpnuť do chladnicky. Mne osobne sa lepšie pracuje s týmto kremom ked je tuhsi a hlavne môžem naň dat hned čoko-polevu.

    Donauwelle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak mam kolacik upečeny a vychladnuty, tak natriem naňho pudingovy krém.

    Donauwelle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na to uz len coko-polevu, ktorú si urobím z 300g horkej, nalamanej čokolády a 20 g kokosoveho tuku, alebo cery a roztopim nad parou. Hned nanesiem na pudingovy krém a ked trochu stuhne, tak zdobickou, alebo vidličkou vytvorim vlny a vloží aspon na 3 hod. do chladnicky.

    Donauwelle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A takýto je v reze.

    Donauwelle (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
A ja som i myslela, že to je ten z bielkového korpusu s krémom, ale tento je iste, vlastne určite, dobrý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia