Foto: podravka
Komerčný recept<br />Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou vôňou.
porcií
príprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.
- 2
Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.
- 3
Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).
- 4
Polievku odstavíme z ohňa a elektrickým mixérom rozmixujeme do zmesi.
- 5
Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.
- 6
Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu