Mrkvová polievka

podravka - fotkapodravka, 2. septembra 2016
Mrkvová polievka
Foto: podravka

Komerčný recept<br />Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou vôňou.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

3 PL
1 ks
1 ks
600 g
2 strúčiky
1 ČL
1/2 ČL
1 kocka
200 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.

  2. 2

    Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.

  3. 3

    Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).

  4. 4

    Polievku odstavíme z ohňa a elektrickým mixérom rozmixujeme do zmesi.

  5. 5

    Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.

  6. 6

    Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.

Diskusia k receptu

ilusa
@podravka prave ju dojedam,trosku som ju pomenila,nie vela a chuti mi podobne,ako hokkaido,je naozaj vyborna
haji
I tato polévka se mi líbí!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia