
Arašidové rezy
Na tento víkend som urobila arašidové rezy. sú plnené dvojakou plnkou kávovou a rumovou. na...

Bystrická pochúťka
Tofu nakrájame na kocky, banány na kolieska, striedavo napichávame na špíz tofu, banán a...

Krehké rohlíčky z kyslej smotany
Tento recept mám napísaný na kúsku papiera , preto netuším odkiaľ pochádza, ale som s ním veľmi...

Cannelloni s tvarohom, špenátom a parmezánom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Špenát sparíme v horúcej vode. Na olivovom oleji orestujeme nasekaný cesnak,...

Pečené bravčové rebierka
Patrí k mojim obľúbeným. Najradšej ho pripravujem, keď čakám návštevu, vtedy sa pečie väčšie množstvo....

Hovädzie držky na kyslo s hríbmi
Surové držky riadne umyjeme a varíme vo veľkom množstve vody. Asi po polhodine varenia vodu vylejeme a...

Cesnačka
Najjednoduchšia a najlacnejšia polievka akú poznám. Ak máte radi cesnak, výborná. Varievala ju moja...

Banánovo-ovsená tyčinka
Ovsené vločky zmiešame s roztlačeným banánom. (základná a jednoduchá verzia receptu)

Sterilizované hríby vo vlastnej šťave
Recept do súťaže s Mc Cain.

Kaša z instantnej pohánky
Už som dávno nič nepridala, tak aby ste na mňa celkom nezabudli, pripomeniem sa tým náročným receptom....

Morská šťuka na vodnícky spôsob
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

Hovädzie guľky v kyslej kapuste
Dostala som čerstvú dodávku domáceho hovädzieho mäsa. Takže dnes moje obľúbené guľky v domácej sudovej kapuste....

Kváskové domáce špagety
Keď som videla video, kde stará Talianka predvádzala ručnú výrobu pravých doma robených talianskych špagiet, ...

Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...

Mandľová torta
Túto tortu som urobila priateľovi k meninám, bohužiaľ veľmi som nestíhala, takže ani tvar nemá...

Rybacia fašírka s koreneným mrkvovým pyré
Rybaciu fašírku som zvykla pripravovať z pomletého rybieho filé, teraz som použila ružového tuniaka v oleji....

Špargľový krém s kuracím mäsom
Špargľa je ľahko stráviteľná. Je bez tuku a obsahuje len málo kalórií. Práve preto je...

Šmirkas
Maslo vymiešame, pridáme bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a zmiešame.

Oškvarkové pagáčiky
mám viacej receptov, ale stále robím len tieto, lebo nečakáme kým cesto nakysne, lebo kysnú až hotové...

Nátierka zo syra Rival - trochu ináč
Manžel má rád pomazánky. Ráno ho čakal na stole tento tanier.

Ryža so zeleninou a vňaťou
Recept som nevytvorila, len odkukala z letáčiku; páčilo sa mi na ňom, že všetko sa...

Nepečené dunajské vlny
Rýchlejšia verzia obľúbeného zákuska, akým sú dunajské vlny, sa vám isto bude páčiť. Postačia...

Zemiaky s cesnakom
V Indii nazývané Aloo Lasuni, kde Aloo = zemiak, Lasun = cesnak. Môžeme podávať...

Zapečené chleby s kukuricou
Jednoduché jedlo, keď potrebujete niečo rýchlo uvariť vašim hladošom.

Ako spracovať listy viniča
Ahojte priatelia, po dlhšej dobe sa pripájam k vám s receptom na spracovanie viničných listov, ...